White Shark i IUCN zajedno brinu o morskim psima

White Shark i IUCN u zajedničkoj akciji

Poznati gaming brend postao zaštitnik morskih pasa

Piše: GameHubObjavljeno: 25. studeni 2022. 13:50

Dobro poznati gaming brand White Shark, oduvijek je simbolizirao istinsku ljubav prema gamingu i dobroj zabavi. Putem mnogobrojinih influencera, tj.gaming ambasadora brenda, postali su najpoznatiji gaming brend šire regije, a njihovi proizvodi su se našli u sobama mnogih mladih (i nešto starijih) gamera rekreativaca, ali i mnogih strastvenih i vrlo ozbiljnih igrača diljem Europe i Sjeverne Afrike. No, kako je brand rastao, vremenom je počeo cijeniti ne samo ono što je dobro za nas, već i za sve oko nas. Počelo se razmišljati o tehnologiji i svim zadovoljstvima koje nam ona donosi, uključujući i nevjerojatno zabavan svijet gaminga. Te ljepote su za nas pozitivne, no za naš okoliš ponekad baš i nisu. Kako i sami kažu “stalno smo razmišljali kako možemo pomoći da se to promijeni, a odgovor je zapravo sve vrijeme bio ispred nas - u našem imenu - White Shark”.

Upravo zbog toga su od nedavno postali službeni partner, tj. sponzor jedne od najvećih svjetskih organizacija zaštite okoliša International Union for Conservation of Nature (IUCN) s naglaskom na zaštitu morskih pasa. U sklopu ove trogodišnje kampanje koja ima naziv “Let’s care abouth each other”, White Shark će biti organizator ili pokrovitelj niza akcija koje će imati za cilj: zaštitu morskih pasa posebno ugroženih vrsta; zaštitu tj. očuvanje mora i oceana u kojima oni žive, čišćenje mora i obale; edukaciju White shark zajednice, ali i šireg društva o svemu ovome kao i poticanje ekološke osvještenosti i poticanje korištenja recikliranih materijala.

image

U Jadranu postoji 60 vrsta morskih pasa

Kroz ovu kampanju tim White Shark ambasadora se, uz postojeće influencere iz domene gaminga, širi i na znastvenu zajednicu, sportaše, glazbenike, ekološke aktiviste i mnoge druge ekološki orijentirane osobe. Glavni ambasador iz znastvene zajednice je dr. sc. Alen Soldo, professor na Fakultetu oceanografije u Splitu i najveći znanstveni autoritet za morske pse u Mediteranu, autor mnogobrojnih članaka, ali i knjige o morskim psima. Kako navodi u svojoj knjizi, u Jadranskom moru živi 60 vrsta morskih pasa i 70% njih je ugroženo i na žalost u zadnjih nekoliko desetljeća par vrsta je već izumrlo. Obzirom da su morski psi jako specifična životinjska vrsta koju karakterizira niz zanimljivosti, putem influncera će se o mnogima od njih upoznavati i svi pratitelji brenda na svim socijalnim mrežama. Neke od tih zanimljivosti su: morski psi su duplo stariji od dinosaura, oni gotovo nikada ne spavaju, nemaju osjet boli, ako im se slomi zub brzo im izraste novi, vrlo vrlo rijetko će čovjeka ugristi po drugi put…

Kao prvi u nizu ambasadora iz sportskog života, tu je Vanja Peleš, svjetski prvak u ronjenju na dah i veliki pobornik zaštite okoliša i sudionik mnogih akcija čišćenja mora i obale. Posebno zadovoljstvo je u timu imati i nekoga poput Ribafisha, našeg poznatog food blogera, novinara, edukatora, ekološkog aktiviste, velikog plivača…

White shark se također uključio i u ekološki pokret, tj. akciju REZOLUCIJA ZEMLJA koja kontinuirano radi na promicanju zaštite i čišćenju okoliša, ekologiji, edukaciji posebno djece i mladih o bitnim ekološkim pitanjima. Tako će na proljeće 2023. godine White Shark biti sponzor akcije čišćenja mora na nekoliko lokacija na jadranskoj obali.

Iako već neko vrijeme radi na tome, startanjem kampanje “Let’s care abouth each other”, White shark je maksimalno intenzivirao izbacivanje plastike iz svih pakiranja proizvoda. Ovaj cilj bi trebao biti 100% ispunjen do kraja naredne godine. Također u planu je u portfolio White Sharka ubacivanje proizvoda izrađenih od reciklirane plastike izvađene iz mora.

image

White Shark i IUCN zajedno brinu o morskim psima

S ovom novom misijom, White Shark se pretvara u simbol brige za svijet u kome živimo, ali u kojem se i dalje možemo i dobro zabavljati.

Linker
27. travanj 2024 06:57