Nestor ”LETN1” Tanić je bio igrač tima CR4ZY dok su bili na vrhuncu.

CS:GO

Poznati srpski trener dao otkaz

Nestor Tanić završio 16-mjesečnu suradnju s kineskom organizacijom.
Piše: Vedran JelavićObjavljeno: 19. rujan 2023. 15:39

Nestor "LETN1" Tanić objavio je putem svog Twitter/X računa da više nije član TYLOO ekipe, završivši angažman koji je započeo u svibnju 2022. Također je spomenuo da će tražiti novu ekipu kao glavni trener.

Nestor se pridružio TYLOO timu sredinom 2022., radeći s kineskim sastavom koji su činili igrači poput YuanZhanga "Attacker" Shenga i Hansela "BnTeT" Ferdinanda. Tijekom njegovog mandata kao trener ekipe, TYLOO roster je prošao kroz nekoliko promjena, a najnovija rekonfiguracija u svibnju uključila je dovođenje hrvatskog igrača Marina "ROGA" Rogića i srpskog igrača Luku "emi" Vukovića.

TYLOO nije postigao značajan uspjeh pod vodstvom LETN1-a. Njihovi najbolji nastupi na turnirima završili su neuspješnim rezultatima na IEM Cologne 2022 Play-in fazi i BLAST Fall Showdown 2022 Europe. Ekipa nije uspjela izboriti kvalifikacije za Major niti osvojiti značajan turnir tijekom LETN1-ove prisutnosti. Nedavni rezultati posebno su se pogoršali za TYLOO. Ekipa je doživjela niz od šest poraza i rano ispadanje iz nekoliko kvalifikacija za velike turnire.

S odlaskom Nestora Tanića iz momčadi TYLOO, vrlo je vjerojatno da budućnost Marina Rogića u timu dolazi pod upitnik. Isto vrijedi i za Luku Vukovića. Kao jedini europski igrači u sastavu, Marin i Luka bi mogli naići na izazove u uspostavljanju sinergije s pretežno kineskim sastavom, posebice s nedostatkom srpskog trenera. Dinamika tima vjerojatno će se promijeniti, što donosi neizvjesnosti oko njihove uloge na nadolazećim turnirima. Europski Counter Strike je ipak na vrhu svijeta i timovi koji ne igraju u Europi moraju konstantno pratiti što se događa u taktikama i strategijama te koje su trenutno najbolje (“meta”). To je jedan od razloga zašto bi tim trebao zadržati navedene europske igrače, a sa druge strane, komunikacija je najvažniji dio esport timova i igrača te komuniciranje na drugom jeziku sigurno otežava brzinu protoka informacija i zato ne bi bilo čudno da se TYLOO vrati u punu kinesku postavu. Nadamo se da to toga neće doći te da će naši igrači nastaviti razvijati kinesku kompetitivnu scenu i postići značajnije uspjehe.

Linker
27. srpanj 2024 01:54