FOTO: PGL

Tko će prvi ispisat povijest

Prvi Major ikad u Counter Strike 2 počinje ovaj vikend

Kopenhagen će ugostiti svijet CS 2 esporta do 31.3.
Piše: Vedran JelavićObjavljeno: 15. ožujak 2024. 16:16

24 ekipe su se okupile u danskom glavnom gradu za dugo očekivani PGL Copenhagen Major i priliku da osvoje 500.000 dolara od 1,25 milijuna dolara koliko iznosi ukupan nagradni fond.

Prvih osam rangiranih ekipa na svijetu imaju tjedan dana odmora dok se preostalih 16 ekipa prvo bori u Otvorenoj fazi Majora. Samo osam ekipa može proći u Eliminacijsku fazu iz koje se ide u playoff.

Otvorena faza PGL Copenhagen CS2 Majora je jedna od tri odvojene faze na događaju. Ranije su ove faze bile poznate kao Challenger, Legend i Champion faze, ali su od tada preimenovane. Otvorena faza u biti je stara Challenger faza i služi kao smanjenje broja ekipa s 24 na 16. Tih 16 ekipa je stavljeno u Swiss fazu, gdje ekipe igraju protiv protivnika koji ima isti omjer pobjeda i poraza (npr. ako je omjer ekipe 0-1, igraju protiv druge ekipe s 0-1 omjerom). Swiss faza je jednostavna: Pobijedite tri meča i prolazite u Eliminacijsku fazu, izgubite tri i ispadate.

Svi mečevi s rezultatom 0-0, 0-1, 1-0 i 1-1 se igraju Best of 1, što znači da nema nikakvog prostora za greške. Svi ostali mečevi napredovanja ili eliminacije se igraju Best of 3. Do kraja faze, osam kvalificiranih će biti ponovno prebačeno u Eliminacijsku fazu s osam pozvanih ekipa, gdje će odigrati još jedan Swiss turnir prije same završnice.

PGL Copenhagen CS2 Major 2024 bit će emitiran uživo na brojnim platformama uključujući Twitch i YouTube. Prijenosi sa više mečeva istovremeno bit će podijeljeni na dva kanala. Na službenoj Liquipedia stranici možete pronaći sve potrebne poveznice.

Linker
23. srpanj 2024 22:24