WHITE SHARK PANEL

Reboot Infogamer - Sigurnost/Opasnosti interneta i društvenih mreža

Direktor White Sharka, Stjepan Šmit je uz današnju panel diskusiju najavio još dvije koje će se održati na glavnoj pozornici, "From Game to Business" i "Let‘s care about each other" koje su po rasporedu u petak i subotu u 12:00 sati.
Piše: Vedran JelavićObjavljeno: 09. studeni 2023. 15:47

Počeo je Reboot Infogamer powered by A1, najutjecajniji i najveći gaming sajam u regiji. Nakon tri godine pauze, Infogamer se vratio na Zagrebački Velesajam u paviljonima 8a, 9 i 11 gdje zaljubljenici i fanovi gaminga mogu uživati u novitetima u industriji video igara. Osim najpopularnijih izdavača video igara, završnice A1 Adria Lige i A1 Student eChallenge natjecanja te mnogih drugih radionica, gosti mogu i prisustvovati zanimljivim panel diskusijama sa vodećim brandovima i influencerima.

White Shark je organizirao panel diskusije o najvažnijim temama u industriji video igara. Današnja tema po rasporedu je bila “Sigurnost/Opasnosti Interneta i društvenih mreža” na kojoj su bili Neno Hadžihajdić poznatiji kao PvtMole influencer i ambasador White Shark-a, Stjepan Šmit direktor White Sharka, Iva Turčin, komunikacijski ekspert iz A1 i Tomislav Ramljak, direktor centra za sigurniji internet. Pod moderatorskom palicom Nine Brnetić, pričali su o vrlo bitnim temama za mlade, a još bitnije za njihove roditelje a to je kako se treba ponašati na internetu te kako ostati siguran pri korištenju interneta i raznih alata koje susrećemo na njemu.

image

Foto: Gamehub

Najveći naglasak je bio na podizanju svjesti o sigurnom i odgovornom korištenju interneta. White Shark kao brand i njegovi ambasadori su posebno naglasili kako se moraju ponašati i biti uzori prema današnjoj mladeži. Mladi su previše izloženi opasnostima i prijevarama po internetu kojih ni sami nisu svjesni te je velika odgovornost na samim influencerima i brandovima da im pokažu pravi put ponašanja na internetu i društvenim mrežama. Centar za sigurniji internet se pokazao kao vrlo dobra početna točka za nasilje na internetu (cyberbullying) te su se tako postavili kao mjesto kojem se korisnici mogu obratiti preko svojih besplatnijih linija. Isto tako tako su naglasili na rješavanje problema edukacijom jer velika količina problema na internetu i društvenim mrežama se mogu riješiti i prije nego što postanu problem. To je ustvari pravi put kojem bi svi mi trebali krenuti jer u tom slučaju ishod možemo imati pod kontrolom a kontrola je u ovom slučaju sve što nam treba, moćan alat kojim pazimo na sebe i naše bližnje.

"Za tipkovnicom ili konzolom, budi pod kontrolom." - White Shark

image

Foto: Gamehub

Linker
09. studeni 2023 15:47