Isprobali smo Steelseriesov flagship model

Isprobali smo flagship model Steelseries serije

Rival 5 uravnotežuje preciznost, udobnost i mogućnost programiranja

Piše: Vedran Jelavić, GameHubObjavljeno: 23. prosinac 2022. 15:47

Rival 5 novi je flagship model dobro poznatog Steelseriesovog miša. Napravljen je primarno za dešnjake s devet programabilnih tipki. Na lijevoj strani nalazi se pet tipki koje vam pomažu u bržim naredbama, dok ćete na vrhu miša pronaći gumb DPI ciklusa između lijevog i desnog klika, kao i kotačić.

Njegovih pet tipki pored palca su mu ustvari četiri fizičke tipke koje daju pet naredbi. Najzanimljivi dodatak je baš ta dugačka tipka koja ima klik gore, kao i klik dolje. Ta se tipka koristi pomicanjem palca, kao kod prebacivanja prekidača, što će vam ovisno o tome kako ste navikli držati miš, možda više ili manje odgovarati. No opcija je tu. Klikovi naprijed i nazad su na dobrim pozicijama dok je tzv. sniper gumb ipak malo udaljeniji pa biste trebali dovoljno ispružiti palac. Kotačić je gumenog završetka i ostavlja dobar dojam i kontrolu skrola. Steelseries se nije odlučio za infinit skrol na ovom modelu,tako da imate samo jedan način skrolanja

image

Steelseries Rival 5 je lagan i ergonomičan miš

S dimenzijama 128 x 68 x 28 mm, Steelseries Rival 5 djeluje kao prilično dugačak miš za korištenje. Unatoč tome, Rival 5 je lagan i ergonomičan, teži 85 g te nema opcije nadogradnje utega pa će se svidjeti publici koja preferira lakše miševe. Dobar je za korištenje i ispunjava ruku, kakav god grip da imate, a bit će i dovoljno udoban tijekom duljeg korištenja .

Izrađen uglavnom od plastike, ovaj miš ne djeluje tako čvrsto na prvu, ali kad sjedne u ruku, osjetite da ga taj plastični dizajn ipak čini čvrstim i izdržljivim. Steelseries Rival 5 koristi SteelSeries TrueMove Air optički senzor s do 18.000 DPI i 40G ubrzanja. Ovaj vrhunski senzor znači da miš ima precizno praćenje gotovo bez povlačenja, djeluje učinkovito i brzo bez obzira koju vrstu igre igrate. SteelSeries Rival 5 miš sadrži SteelSeries Golden Micro prekidače koji su otporni na prašinu i vodu, i ocijenjeni za 80 milijuna klikova, što je bolja ocjena izdržljivosti od većine miševa. Prekidači su osjetljivi i čvrsti, a klikovi su mekši i zvuče tiše nego na drugim gaming miševima. Još se tu nalaze i nožice miša koje su dovoljno glatke da imate odlični osjećaj klizanja po podlozi za miša. Tu nemamo nikakvih pritužbi.

image

Rival 5 koristi SteelSeries TrueMove Air optički senzor s do 18.000 DPI

Najčešće mjesto za RGB osvjetljenje miša je logotip, što znači da je osvjetljenje na većini miševa skriveno od pogleda dok se koriste, s obzirom da vaša ruka pokriva logotip. Ali na Rival 5, osim osvijetljenog logotipa, ima još tri led područja: kotačić za pomicanje i dvije pruge koje se protežu duž svake strane vrha miša, od kojih svaka ima četiri prilagodljiva područja, što vam daje ukupno deset led zona osvjetljenja sa 16,8 milijuna boja. Kada ga koristi dešnjak, lijeva led traka Rivala 5 ostaje vidljiva. Pogotovo ako ga koristite u slabijem osvjetljenju, izgleda stvarno impresivno. RGB-ovi prema zadanim postavkama imaju klasični dugin svjetlosni šou, ali ga možete prilagoditi u SteelSeries engine aplikaciji prema svojim postavkama ili željama. Ako vam smeta, možete je onemogućiti pomoću aplikacije. Ili ako se želite osloniti na LED diode, možete prilagoditi boju za svaku od deset zona i odabrati između pregršt uzoraka osvjetljenja.

U engineu ćete moći još podesiti DPI, promijeniti akciju gumba, prilagoditi RGB svjetla i mnogo toga. Imajte na umu da ćete istovremeno moći pohraniti samo jedan profil na mišu.Za spajanje na računalo, tu je dvometarski pleteni USB kabel. Relativno je fleksibilan i ima dosta dužine pa ćete ga moći pomicati bez ikakvih problema.

image

Miš sadrži SteelSeries Golden Micro prekidače koji su ocijenjeni za 80 milijuna klikova

Da zaključimo, SteelSeries Rival 5 izvrstan je gaming miš koji uravnotežuje preciznost, udobnost i mogućnost programiranja. Sa SteelSeriesovim GG softverom, miš se lako može prilagoditi različitim RGB uzorcima, makronaredbama i profilima tipki. Miš je malo veći od uobičajenog tako da igrači sa većim rukama neće imati nikakvih problema s prilagodbom. Ipak, preporučamo vam da ga prije kupovine isprobate, a to možete u bilo kojoj Links poslovnici.

Detaljni review miša pogledajte na linku:

Linker
24. travanj 2024 14:17