RLCS

Rocket League Championship Series (RLCS) se vraća u London za drugi Major u 2024. godini

Turnir će se ponovno održati u Copperbox Areni u Londonu od 20. do 23. lipnja.
Piše: Vedran JelavićObjavljeno: 26. ožujak 2024. 15:08

RLCS je službeni esport ciklus Rocket Leaguea. U siječnju je organizator turnira Blast postigao višegodišnji ugovor s tvrtkom Epic Games, vlasnikom razvojnog studija Rocket Leaguea, Psyonixa, o vođenju RLCS-a. Ranije je to radio ESL.

Sezona RLCS-a 2024. sastoji se od dva međunarodna LAN Majora, nakon čega slijedi Svjetsko prvenstvo koje označava kraj sezone. Timovi se kvalificiraju za Major natjecanja stjecanjem bodova RLCS-a putem regionalnih liga održanih u sedam glavnih regija diljem svijeta. Copperbox Arena u Londonu već je bila domaćin dva RLCS LAN događaja u prošlosti - Majoru proljetnog splita RLCS 2021-22 i Svjetskom prvenstvu u Rocket Leagueu sezone 5.

Sezona RLCS-a 2024. ima ukupni nagradni fond od 4,3 milijuna dolara ali je objava sezone u siječnju naišla na kritike. Momčadi, igrači i navijači su kritizirali promjene, koje uključuju manji nagradni fond, manje LAN događaje i manje LAN mjesta dodijeljenih etabliranim regijama poput Sjeverne Amerike i Europe.

Prvi Major sezone 2024. počinje 28. ožujka u Kopenhagenu, a sljedeći je Major u Londonu. Mjesto za Rocket League Svjetsko prvenstvo koje je planirano za rujan još nije otkriveno, ali su navijači spekulirali da će Svjetsko prvenstvo otići u Sjevernu Ameriku budući da su oba Majora u Europi. Vijest dolazi u vrijeme koje je već izuzetno bogato za esport u Ujedinjenom Kraljevstvu, s brojnim događajima u vodećim esport naslovima koji se održavaju u zemlji.

Finale Svjetskog prvenstva League of Legendsa 2024. održavaju se u Londonu, dok su prvi Major Rainbow Sixa u 2024., Dota 2 ESL One Birmingham, PUBG Mobile Global Championship 2024 i mnogi drugi svi u Velikoj Britaniji 2024.

Linker
26. ožujak 2024 15:09