istina je napokon vani

Skandal: Dr. Disrespect potvrdio da je slao neprimjerene poruke maloljetnoj osobi

Njegova izjava ostavila je mnoge obožavatelje s još više pitanja.
Piše: Vedran JelavićObjavljeno: 26. lipanj 2024. 11:53

Guy “Dr Disrespect” Beahm napokon je detaljnije progovorio o optužbama koje su dovele do njegovog trajne zabrane sa platforme Twitch i potvrdio da je slao “neprikladne” poruke maloljetnoj osobi. No, njegova izjava ostavila je mnoge obožavatelje s još više pitanja.

U objavi na X/Twitteru jučer, Beahm se osvrnuo na optužbe bivših Twitch zaposlenika vezane za njegov ban iz 2020. godine i njegovo uklanjanje iz tvrtke koju je suosnovao, Midnight Society. U izjavi, Beahm je potvrdio da je imao Twitch whisper razgovore s “maloljetnom osobom” 2017. godine koji su bili “ležerni, međusobni razgovori koji su ponekad bili previše neprikladni”.

U istoj izjavi, Beahm je preuzeo punu odgovornost za te postupke “s moralnog stajališta” ali je negirao da je pedofil ili predator, rekavši da nije imao “prave namjere” iza tih poruka. “Nikada nisam trebao započeti te razgovore",napisao je Beahm. “To je moja greška. Moja kao odrasle osobe, supruga i oca.” Beahm se u svojoj izjavi ispričao svom timu, zajednici i prijateljima. Također je naveo da protiv njega nikada nisu podignute kaznene prijave i da “ništa ilegalno nije učinjeno.” Beahm nije odgovorio na optužbu da je pitao maloljetnu osobu o njihovim planovima za TwitchCon, ali je rekao da “nikada nije ni upoznao tu osobu.” U odgovorima na njegovu objavu, nekoliko komentatora izrazilo je podršku Beahmu, dok su mnogi drugi istaknuli da je Beahm izvorno iz izjave uklonio izraz “maloljetnik” prije nego što ga je ponovno vratio nakon što su ga ljudi na to upozorili.

Osim što je uklonjen iz Midnight Society, sva Disrespect brendirana roba uklonjena je s web stranice dugogodišnjeg sponzora Turtle Beach. Na kraju svog zadnjeg streama od 24. lipnja, Beahm je gledateljima rekao da razmišlja o dugoj pauzi, ali je u današnjoj izjavi rekao da “ne ide nikamo.”

Linker
08. rujan 2024 01:51