TI2024

Team Liquid osvojio Dota 2 The International

Pobjedom nad Gaimin Gladiatorsima i to uvjerljivo, okrunjeni su prvacima.
Piše: Vedran JelavićObjavljeno: 16. rujan 2024. 10:59

Dota 2 The International 2024 završio je u Kopenhagenu, a Team Liquid je napokon uspio osvojiti svoj drugi Aegis trofej. Team Liquid je na TI 2024. stigao zahvaljujući direktnom pozivu temeljenom na odličnim rezultatima tijekom godine. Iako nisu osvojili nijedan trofej, redovito su bili među vodećim ekipama, često gubeći od timova poput Team Falcons, Team Spirit, Gaimin Gladiators i Xtreme Gaming, no i dalje su bili favoriti za titulu. U grupnoj fazi Team Liquid završava na drugom mjestu, iza jakog Team Spirita, ali su u odlučujućem meču za plasman pobijedili BetBoom Team, čime su osigurali mjesto u četvrtfinalu gornjeg dijela ždrijeba. Od tada su imali savršen niz do završnice. Pobijedili su Xtreme Gaming u četvrtfinalu, Cloud9 u polufinalu, a zatim Gaimin Gladiators u finalu gornjeg dijela, osiguravši mjesto u velikom finalu bez izgubljenog meča.

Iako su se Gaimin Gladiators uspjeli plasirati u svoje drugo uzastopno TI finale, Team Liquid je bio prejak i pobijedio ih s 3-0, osiguravši organizaciji drugi Aegis nakon 2017. godine.

Za Gaimin Gladiators, ovo je drugi poraz zaredom u finalu The Internationala. Prošle godine su izgubili od dominantnog Team Spirita, a ove godine od Team Liquida. 13. The International je ponudio osnovni nagradni fond od 1,6 milijuna dolara, što je uobičajeni iznos od prvog TI-ja održanog na Gamescomu 2011. godine. Valve je, kao i prethodnih godina, omogućio povećanje nagradnog fonda putem crowdfunding kampanje kroz prodaju Compendiuma, od čega je 25% prihoda dodano ukupnoj svoti. Ove godine, Compendium je lansiran dva tjedna prije početka događaja. Ukupno je od prodaje Compendiuma dodano je 975.000 dolara, čime je konačni nagradni fond iznosio 2,5 milijuna dolara a Team Liquid je osigurao 1.1 milijun dolara.

Linker
16. rujan 2024 10:59