Team Donk

Team Spirit osvojili Intel Extreme Masters Katowice 2024 u CS 2

17-godišnji Danil “Donk” Kryshkovets je u finalu imao ocjenu od čak 1.93
Piše: Vedran JelavićObjavljeno: 12. veljača 2024. 10:54

Ruska ekipa Team Spirit su sa lakoćom pobijedili Faze Clan u velikom Finalu s rezultatom 3-0. Danil “Donk” Kryshkovets je bio izvanredan tokom cijelog turnira. 17-godišnjak je nosio Spirit preko ove dominantne pobjede, ocjenom od 1.93 tijekom finala, prema HLTV-u. Takva monstruozna izvedba donijela mu je zasluženu MVP nagradu.

Samo finale je započelo FaZeovim odabirom Nukea. Spirit je imao priliku odabrati strane kao rezultat toga i odlučio se za CT stranu. Donk je brzo počeo agresivno preuzimati kontrolu vanjskog prostora, pobjeđujući u brojnim duelima. U prvih 7 rundi je imao čak 17 killova. Uz to, čvrsta obrana i odlično odigrane rotacije Spirita osigurale su im Nuke sa 13-9. FaZe je pokušao izjednačiti rezultat na Mirageu, ali su bili kratki jer je završilo 13-11 u korist Spirita makar su imali vrlo dobru šansu da odu u produžetke. Donk je, naravno opet tu imao dosta toga za reći i završio je mapu sa najvećom ocjenom. Treća mapa bila je potpuna dominacija ruskog tima, koji je slomio FaZe s rezultatom 13-3.

Za ekipu koja je zajedno manje od dva mjeseca, osvajanje IEM Katowica je nevjerojatan uspjeh. Na putu prema poznatom trofeju, Spirit je izgubio samo jednu mapu, Anubis protiv Natus Vincerea u grupnoj fazi u utakmici koju su na kraju dobili. Osim toga, Donk je nadmašio timove poput Falconsa, Complexityja i Fazea. Ovaj rezultat ne bi bio moguć bez njega. Ovaj 17-godišnjak je postao igrač s najvišom ocjenom u povijesti Katowica, završivši turnir s ocjenom od 1.70, prema HLTV-u. M0NESY iz G2 Esportsa bio je drugi najbolji igrač sa "samo" 1.35.

Pobjeda u Katowicama osigurala je Spiritu nekoliko vrijednih pozivnica, uključujući Intel Extreme Masters 2024 u Kolnu i BLAST Premier World Final. Sljedeće što im dolazi su europske RMR kvalifikacije za prvi CS2 Major koji će se održati u Kopenhagenu u ožujku.

Linker
23. srpanj 2024 02:58