Završila je treća sezona SET-a

Neočekivana završnica Student Esports Tournamenta

Tehničko veleučilište u Zagrebu po treći puta prvak SET-a!

Piše: GameHubObjavljeno: 04. siječanj 2023. 12:01

Završeno je svih pet faza Student Esports Tournamenta (SET-a)! Već tri sezone studenti SET-a igraju pet igara, a ove sezone su se za nagradni fond u vrijednosti od čak 12.600 eura borili u League of Legendsu, Rocket Leagueu, Counter-Strike: Global Offensiveu, Assetto Corsa Competizioneu, te u PlayerUnknown‘s Battlegroundsu.

Top tri tima S lige su prije posljednje faze natjecanja međusobno bili razmaknuti za 20 bodova. Tehničko veleučilište u Zagrebu (TVZ) imao je 360 bodova, Fakultet informatike u Puli (FIPU) 350 bodova, a Fakultet elektrotehnike i računarstva (FER) 340 bodova. A liga nam je ponudila još tješnju situaciju prije posljednje faze. Odjel za matematiku Sveučilišta J. J. Strossmayera u Osijeku (MATHOS) te Fakultet elektrotehnike, strojarstva i brodogradnje (FESB) su imali jednak broj bodova (330), dok ih je u stopu slijedilo Veleučilište u Bjelovaru (VUB) s 320 bodova.

U šok završnici turnira koji je doslovce bio odlučen u posljednjoj mapi PUBG-a, TVZ i FER su završili s jednakim brojem bodova (380), dok je deset bodova iza njih, na 370 bio FIPU. Pobjednika Student Esports Tournamenta odlučio je broj drugih mjesta u igrama jer su i FER i TVZ osvojili po jednu disciplinu, no TVZ je imao jedno srebro više. TVZ je tako po treći put zaredom postao pobjednik Student Esports Tournamenta.

Za svoj trud su prve tri ekipe S lige i bogato nagrađene: prvo mjesto je nagrađeno Mikronis poklon bonovima u vrijednosti 9600 kn, Logitech G915 TKL tipkovnicama, Fini-Mini Noodles poklon paketom te Samsung Webcam monitorima, drugo mjesto je nagrađeno Mikronis poklon bonovima u vrijednosti 7200 kn, Logitech Pro X Superlight miševima te Fini-Mini Noodles poklon paketom, dok je treće mjesto nagrađeno Mikronis poklon bonovima u vrijednosti 4800 kn, Logitech G535 slušalicama te Fini-Mini Noodles poklon paketom. Od S lige su se u završnici turnira oprostili Fakultet strojarstva i brodogradnje (FSB) te Tehnički fakultet u Puli (TFPU), koji će sljedeće sezone povratak u elitni razred natjecanja tražiti u A ligi.

Na prvom i drugom mjestu A lige, koja jamče nastup u S ligi u sljedećoj sezoni, su završili FESB te VUB. Studenti FESB-a su tako uspjeli ostvariti comeback u S ligu, nakon što su iz nje ispali u drugoj sezoni, dok su se studenti VUB-a uspjeli u svom prvom nastupu na SET-u odmah kvalificirati za nastup u višoj ligi. Taj pothvat je dosad pošao za rukom samo studentima FIPU-a. Prvi puta su nagrađena i prva tri tima A lige: prvo mjesto je nagrađeno White Shark Owl webcamovima te Fini-Mini Noodles poklon paketom, drugo mjesto je nagrađeno White Shark Scout gaming backpackovima te Fini-Mini Noodles poklon paketom, dok je treće mjesto nagrađeno White Shark Conga speakerima te Fini-Mini Noodles poklon paketom.

Nagrade dobitnika, uključujući medalje i pehare, studentima su uručene 20.12. u uredima Superologya, glavnog partnera SET-a. Studenti su se imali priliku međusobno podružiti te malo bolje upoznati Superology kroz predstavljanje koje im je priredio i održao Vatroslav Miloš. Uz Vatroslava, studentima se obratio i Adis Mustedanagić, Engineering manager u Superologyu kojeg smo već imali upoznati na SET streamu: “Htio bih svima zahvaliti na sudjelovanju na trećem Student Esports Tournamentu. Mi smo ponosni sponzori već 3. put za redom te se nadam da ćemo se vidjeti i 4. put. Iskrene čestitke TVZ-u koji je u apsolutnoj makljaži u završnici isplivao iznad FER-a i FIPU-a.

Za najbolje izdanje Student Esports Tournamenta do sada su Good Game Globalu, uz glavnog partnera Superologya pomogli i Mikronis, Logitech, Raw Fury, Podravka, Nanobit, Notch, White Shark, AdScanner i Samsung.

Dok čekate početak nove sezone Student Esports Tournamenta, svakako bacite pogled na uzbudljiv aftermovie koji smo vam priredili, zapratite društvene mreže Student Esports Tournamenta, Instagram, Facebook, Twitter. Bacite pogled i na SET web stranicu te YouTube kanal te podržite naše partnere na njihovim profilima.

Linker
31. siječanj 2024 03:20