Gaming otok

True Gamers otkrili planove za stvaranje esport otoka vrijednog 280 milijuna dolara

Esport klub i hub po imenu True Gamers najavili su planove za izgradnju velikog “Esport Otoka” u Abu Dhabiju, Ujedinjenim Arapskim Emiratima.
Piše: Vedran JelavićObjavljeno: 21. ožujak 2024. 15:09

Otok će uključivati objekte za trening, prostor za turnire i stvaranje sadržaja te hotele za smještaj esport i gaming osoblja. Ambiciozna ideja temelji se na stvarnom otoku koji se nalazi blizu glavnog grada UAE, Abu Dhabija. True Gamers trenutno pregovara s "visokoprofilnim investitorima" kako bi prikupio potrebnih 280 milijuna dolara potrebnih za kupnju otoka i izgradnju svih potrebnih objekata za projekt. Prema priopćenju, projekt je rezultat dugoročnog istraživačkog napora tvrtke True Gamers koji uključuje angažman više od 100 organizacija koje djeluju u esport industriji. To uključuje više od 30 timova iz Sjeverne i Južne Amerike, Europe i MENA regije. True Gamers je posebno spomenuo Virtus.Pro, Team Spirit i BetBoom (sve ruske organizacije) kao neke od organizacija koje su pružile ulazne informacije za projekt.

Otok će imati nekoliko lokacija usredotočenih na natjecanja, pružanje treninga ili ponudu smještaja. Digital Tower je naziv središta otoka koje će uključivati prostore za sastanke, akceleratore startupa i studije animacije. Osim tornja, bit će izgrađena arena, nazvana TG Arena. Sadržavat će prostore za esport turnire kao i klub s oko 100 računala, sekciju za simulaciju vožnje i prostor za konzolaške igre. Projekt će biti zaokružen dijelom za trening, koji će biti “sličan američkim prostorima za bratstva". Boot camp će imati smještaj i tehnologiju za trening, a bit će stvoren uz pomoć uputa menadžera timova iz cijelog svijeta.

Otok će također imati hotel, nazvan GG Resort, koji će nuditi 200 soba s gaming računalima zajedno s tradicionalnim hotelskim sadržajima. Otok će također imati “prostor za slijetanje sa padobranom” inspirirano igrom PUBG. Tvorci otoka nisu pružili točne datume za otvaranje, ali su napomenuli da očekuju povrat ulaganja u roku od 10 godina nakon otvaranja “Esport Otoka”.

Linker
21. ožujak 2024 15:09