DEJAN LOPICIC
Gaming i esport

Veliki gaming spektakl: Montenegro Future Festival i European Gaming Summit u Baru od 10. do 12. svibnja

Ususret Montenegro Future Festivalu i European Gaming Summitu, jedinstvenim događajima koji će se održati od 10. do 12. svibnja u Baru, ovog vikenda je u Podgorici održan radni doručak za medije.
Piše: GameHubObjavljeno: 25. ožujak 2024. 13:13

Turistička organizacija Bara u suradnji sa Savezom za elektroničke sportove Crne Gore (SESCG) u najveću primorsku općinu, dovest će neka od najzvučnijih imena iz gaming industrije i organizirati najveću gaming konferenciju u Europi.

Bar je prepoznao potencijal cijele gaming industrije kao i IT-ja, robotike i sličnih te će i u budućnosti ulagati u promociju tih industrija i targetirati Bar kao gaming i IT grad, istaknuo je direktor TO Bara, Danilo Orlandić.

“U planu da je ovi projekti koje radimo promoviraju Bar van sezone kao turističku destinaciju i targetiraju je kako u regiji, tako i u Europi, kroz sve događaje koje trenutno radimo i koje planiramo raditi. Za ovu godinu smo imali Game Jam, robotičku ligu u svibnju kao i MFF također u svibnju. U planu je par velikih projekata, uz ove postojeće kao što je BLAST turnir u Counter Strike 2 esportu. Također, planiramo ovim targetiranjem i promocijom privući strane investitore koji bi ulagali u Bar i svoje firme. Odlučili smo da je, pogotovo u periodu prije i poslije sezone, bolje dati priliku novim trendovima koji mogu privući publiku i goste izvan Crne Gore, mimo nekih tradicionalnih koncerata i događaja koje svi organiziraju jer, budućnost je u gamingu i novim tehnologijama”.

Predsjednik SESCG Filip Šoć podsjetio je da je Montenegro Future Festival prvi put održan u Baru u listopadu 2023. godine

“Naglasio bih da će se u okviru festivala organizirati najveća gaming konferencija u Europi, koja će okupiti govornike s pet kontinenata s preko 14 raznih panel diskusija. Dolaze nam govornici iz svjetskih federacija GEF i IESF, NASEF-a, predstavnici Blast-a, ESL-a i organizacija iz Saudijske Arabije. Imat ćemo goste iz cijele regije, predstavnike Arena Sporta, Adrie, Good Game iz Hrvatske, FIVEG i 4 Future iz Crne Gore i svih regionalnih saveza “, kazao je Šoć i najavio da će se pored spomenutog održati i Adria Efootball Cup, natjecanje u nogometu na kojem će sudjelovati 15 država iz Europe s nagradnim fondom od 5.000 eura.

“Također, u sklopu Montenegro Future Festivala održat će se i NASEF akademija, koja se bavi gemifikacijom u školstvu. Siguran sam da će nas posjetiti veliki broj ljudi iz regije i Europe”, poručio je Šoć.

image
DEJAN LOPICIC

U cilju promocije turističke ponude grada Bara, pogotovo van sezone, TO Bar je i ovog puta podržala Savez elektronskih sportova i pomogla u organizaciji spektakularnog gaming događaja. Prema riječima Ilije Stojovića, predstavnika te organizacije, gaming događaji organizirani u svibnju i listopadu “oživjet” će period izvan glavne špice ljetne turističke sezone.

“Kroz suradnju sa Savezom za elektronske sportove obišli smo velike gaming turnire u Rumunjskoj i Kopenhagenu i tom prilikom se uvjerili koliko ta okupljanja doprinose samoj turističkoj ponudi. Na ovaj način ćemo produžiti sezonu i ovom prilikom mogu najaviti da ćemo u narednom periodu podržati što više ovakvih događaja, na obostrano zadovoljstvo”. Kako su i najavili iz SESCG u planu je također još jedan Montenegro Future Festival u suradnji s TO Bar i Općinom Bar koji će se održati u listopadu.

Linker
25. ožujak 2024 13:37