University Esports Masters

Veliki uspjeh za esport sekciju Fakulteta informatike i organizacije iz Varaždina

Studenti FOI-ja osvojili su drugo mjesto na prestižnom europskom esport natjecanju
Piše: GameHubObjavljeno: 19. srpanj 2024. 09:56

Nije tajna da je Fakultet informatike i organizacije prepun esport talenata, a ove godine su ostvarili značajne uspjehe i na europskoj sceni. Nakon osvajanja najpoznatijeg domaćeg studentskog esport natjecanja, Student Esports Tournamenta, ostvarili su i odličan rezultat u League of Legends disciplini prestižnog University Esports Masters turnira.

Proteklog vikenda, odigrali su veliko finale u kojem su ih dočekali višegodišnji pobjednici i branitelji naslova, studenti s njemačkog Karlsruhe Institute of Technology. Iako su studenti KIT-a opravdali epitet favorita, FOI esports tim je pružio odličnu borbu i kroz zanimljiv gameplay pokazao raskoš svoga talenta, ali i dokazao da hrvatska studentska esport scena posjeduje talente koji mogu biti konkurentni na najvišim razinama natjecanja. Drugo mjesto na ovako velikom natjecanju ogroman je uspjeh, a dečki su već počeli s pripremama za iduću sezonu u kojoj se zasigurno vraćaju po zlato.

Čestitke pristižu sa svih strana, a ponos i radost odjekuju od učionica do samog akademskog vrha FOI-ja. Dekanica, prof. dr. sc. Marina Klačmer Čalopa, osvrnula se na ovaj povijesni trenutak i pohvalila strategiju i vještine studenata rekavši: "Njihova uspješna suradnja, prilagodljivost u igri i sposobnost donošenja brzih odluka pokazali su se ključnima za ovaj impresivan rezultat."

Spomenuti uspjeh samo je još jedna potvrda razvitka esport scene u regiji, a talentirani esportaši dobivaju platforme na kojima, uz svoj akademski uspjeh, mogu ostvariti i značajan uspjeh unutar područja kojega smo do sada definirali samo kao hobi.

Inače, povodom nastupa u finalu, za esportaše su studenti iz studentskog startupa Chilla (pod vodstvom Luke Mateja Lukača s FOI-a), pripremili specijalno izdanje dresova.

Nikola Stolnik, osnivač i izvršni direktor Good Game Globala, pod čijim je vlasništvom Student Esports Tournament, podijelio je svoje oduševljenje ovim postignućem te istaknuo kako FOI sada stoji rame uz rame najvećim europskim visokoobrazovnim institucijama.

"Velika je čast omogućiti najboljim talentima studentskog esporta Hrvatske nastup na europskom prvenstvu. Tim koji stoji iza Student Esports Tournamenta svake godine podiže ljestvicu kvalitete produkcije i organizacije." Nikola je čestitao viceprvacima, naglasivši kako im ovaj uspjeh daje dodatnu motivaciju za još kvalitetniju produkciju u narednim sezonama.

Sve informacije o nadolazećim sezonama Student Esports Tournamenta možete saznati na službenim društvenim profilima turnira, ali i Good Game Globala kao organizatora.

SET INSTAGRAM: https://www.instagram.com/studentesportstournament/

SET FACEBOOK: https://www.facebook.com/studentesportstournament?locale=hr_HR

SET YOUTUBE: https://www.youtube.com/@StudentEsportsTournament

GOOD GAME GLOBAL: https://good.game/

Linker
07. rujan 2024 15:26