Je li ovo kraj?

YouTube demonetizirao kanal Dr Disrespecta nakon Twitch optužbi o neprikladnom dopisivanju

Ne prestaju problemi jednog od najpoznatijih gaming streamera današnjice
Piše: Vedran JelavićObjavljeno: 28. lipanj 2024. 14:00

Youtube kanal Guya Beahma, poznatijeg kao Dr. Disrespect, demonetiziran je nakon optužbi da je bio baniran s Twitcha zbog slanja seksualno eksplicitnih poruka maloljetnoj osobi.

Glasnogovornik YouTubea otkrio je da Beahm više ne može ostvarivati prihod sa svog kanala te da je njegov YouTube Partner Program suspendiran. “Obustavili smo monetizaciju na kanalu DrDisrespecta zbog kršenja naše politike Odgovornosti kreatora", dodajući da je “kanal DrDisrespecta suspendiran iz YouTube Partner Programa nakon ozbiljnih optužbi protiv kreatora.” Također, glasnogovornik je potvrdio da će svi drugi YouTube kanali koje Beahm posjeduje ili bi mogao stvoriti u budućnosti biti demonetizirani. Dr. Disrespect je baniran s Twitcha u lipnju 2020., a ekskluzivni ugovor vrijedan navodno 10 milijuna dolara s tom platformom je raskinut. Prije toga, bio je jedna od najpopularnijih streaming osoba na platformi.

Međutim, prošlog tjedna bivši zaposlenik Twitcha tvrdio je da je platforma banirala popularnog streamera zbog navodnog slanja seksualnih poruka maloljetniku. Nakon što je to izašlo na vidjelo, Midnight Society je najavio da je prekinuo sve veze s Beahmom, dok je Turtle Beach raskinuo svoje partnerstvo s njim. Beahm je početkom ovog tjedna objavio izjavu u kojoj je priznao da je slao privatne poruke maloljetniku koje su “ponekad bile previše neprikladne.”

Linker
08. rujan 2024 01:58