Ivan Čupić
 Srdjan Vrancic / CROPIX / CROPIX
ODLAZE KAO NA TRACI

ŠOK NAKON ČEŠKE! OPROSTIO SE JEDAN OD MILJENIKA NAVIJAČA 'Nisam spreman dati 300 posto, a ako netko to ne može onda niti ne zaslužuje biti ovdje!'

Piše: Sportske novostiObjavljeno: 26. siječanj 2018. 18:46

Hrvatska rukometna reprezentacija pobjedom nad Češkom 28-27 (16-10) oprostila se od ovogodišnjeg Europskog prvenstva osvojivši peto mjesto.

Igračem utakmice proglašen je vratar Ivan Stevanović koji je obranio 13 od 38 udaraca Čeha. Zlatko Horvat je sa 10 pogodaka, četiri iz sedmeraca, bio najefikasniji igrač naše reprezentacije. Pet golova postigao je Igor Karačić, a po četiri Manuel Štrlek i Luka Stepančić.

Bila je ovo osma utakmica Hrvatske i Češke na velikim natjecanjima (EP, SP, OI) i sedma pobjeda naših rukometaša. Jedinu pobjedu Česi su ostvarili u prvom srazu s Hrvatskom, već davne 1995. godine, u grupnoj fazi na Svjetskom prvenstvu kojem je domaćin bio Island.

Nakon susreta svoj dojam dao je i jedan od najiskusnijih u reprezentaciji i njezin najbolji strijelac na Europskim prvenstvima, Ivan Čupić.

- Svi bi htjeli da je polufinale i da smo danas igrali u kasnijem terminu, ali očigledno nismo zaslužili, ima boljih ekipa od nas ovog puta.

Jeste li zadnjih dana pričali o svemu što se događalo?

- Naravno. Jedna loša utakmica protiv Švedske i jedno poluvrijeme protiv Francuza su bili premalo za polufinale. Mi smo svaku utakmicu htjeli ići na glavu i pobijediti svakoga, ali na zdanja tri turnira smo ostali bez medalje i neki razlog za to očito posotji. Mi smo dali koliko smo mogli, imali smo problema, ali nije to neko opravdanje. Nismo jednostavno kvalitetno bili dobri i nedostaje nam kontinuiteta.

Oproštaj?

- Ja sam danas odigrao svoju posljdenju utakmicu za Hrvatsku. Želim se zahvaliti svojoj obitelji koja mi je bila velika podrška. Nisam spreman dati 300 posto za Hrvatsku i mislim da je najpoštenije da se oprostim. Ako ne možeš dati toliko onda niti ne zaslužuješ biti tu. Pokušao sam ovaj turnir koliko sam mogao, hvala svima na ovih 12 godina.

Linker
19. svibanj 2024 02:04