REUTERS/Jean-Paul Pelissier
UOČI CLASICA

ŠPANJOLSKI DIV OD KOJEG STREPI HRVATSKA IGRA NA STRAŠNOJ RAZINI USPRKOS OZLJEDAMA 'Dobar sam samo ako pobijedimo'

Piše: Dražen PinevićObjavljeno: 24. siječanj 2017. 20:01

Strašan je pivot Julen Aguinagalde. Godinama ga lome ozljede, ali igra na nevjerojatnoj razini, vrhunskoj, nekad u Ciudad Realu, pa sada u Kielcu, koji je doveo do naslova prvaka Europe prošle sezone doslovno.

Kada bismo karikirali, rekli bismo da je španjolska igra “kad ne znaš što ćeš, baci Julenu i gledaj”. On, naravno, tako ne misli:

- Naš sastav nije jedan igrač i opasni smo zbog toga, a ne zato što je netko poseban i drukčiji. Sve drugo su priče. Prošao sam dosta toga, puno odigrao i to je jedina istina. Dobar sam samo ako pobijedimo, jer to znači da smo uspjeli. Ako izgubimo, ništa ne vrijedi. A ako smo sve dosad dobili, to znači da smo igrali dobro.

Što će danas odlučivati protiv Hrvatske?

- Mislim da će odlučivati odlične obrane i vratari. Ja očekujem da naši vratari tu budu prevaga. Nema tu nekih nepoznanica, skrivanja, sve znamo jedni o drugima.

Što kaže Štrlek s kojim igrate?

- Nismo razgovarali, nismo se vidjeli još. Srest ćemo se samo nakon treninga, usput, na minutu. Ovdje sam s reprezentacijom i on sa svojom. To je drukčije - ozbiljnim tonom je zaključio španjolski div.

Linker
24. travanj 2024 07:43