Antonio Konsuo

 RONALD GORSIC Cropix
UVJERLJIVA POBJEDA

Spektakularni ulazak u Ligu prvaka: Dinamo deklasirao prvog protivnika, sve je bilo gotovo u osam minuta

Futsal Dinamo je s 8:1 pobijedio švedski Örebro
Piše: Ivan AlaupovićObjavljeno: 24. listopad 2023. 20:52

OREBRO - FUTSAL DINAMO 1:8

ZAGREB Dvorana Dražena Petrovića. Gledatelja 2.500. Suci: Stefan Vrijens (Belgija) i Telmen Undrakh (Norveška). Treći sudac: Vella. Delegatkinja: Orive.

STRIJELCI: 0:1 - Konsuo (2), 0:2 - F. Novak (5), 0:3 - Čekol (9), 0:4 - Mužar (13), 0:5 - Pavlić (21), 0:6 - Postružin (23), 1:6 - H. Fawaz (25), 1:7 - Postružin (32), 1:8 - F. Novak (34).

ÖREBRO: Rakvaag, Gantzhorn, Erik, Mieli,Morales, Bjorklund, Turan, Ibanez, Bjornram, Hjalmarsson, Abdulrahman, Garaca, A. Fawaz,H. Fawaz. Trener: Tekle Ghebrelul.

FUTSAL DINAMO: Piplica, Perić, Postružin, Konsuo, Čekol, Gudasic, Fotak, Pavlić, Mužar, Prgomet, Vučković, Dekanić, Zonjić, Novak. Trener: Matija Đulvat

ŽUTI KARTONI: H. Fawaz (14), Morales (14), Zonjić (18), Turan (34).

Da se dugo čekala Liga prvaka Dinamo je pokazao u prvoj utakmici grupne faze gdje je s 8:1 isprašio švedski Orebro, a sve je u vrlo ranoj fazi utakmice bilo jasno...

Već u prvom napadu na utakmici Konsuo je na krivoj nozi uhvatio dodavanje na drugu stativu i nije se najbolje snašao u mat situaciji. Ali što nije iskoristio tada, jest samo dvije minute kasnije. Perić je savršeno odradio ulogu pivota i dodao na stranu za Čekola koji puca, Rakvaag brani, ali Konsuo je na odbijenoj lopti i to je 1:0 za Dinamo. Mogli bismo reći, i brže od očekivanog kapitulirala je obrana Šveđana. Konsuo se ovime svakako upisao u povijesne knjige Dinama budući da je to bio prvi gol Modrih u Ligi prvaka. Drugi je uslijedio vrlo brzo...

U petoj minuti, Mužar je nakon kornera na drugoj stativi pronašao mlađeg Novaka u timu, Filipa, koji ‘posprema‘ za 2:0. Priče radi, onaj stariji, Tihomir Novak i dalje je out zbog ozljede, ali uskoro bismo ga mogli vidjeti. A još brže od očekivanog, okupljeni su mogli vidjeti gol za 3:0. Konsuo je dodao za Čekola koji silovito ispod prečke posprema za trostruko vodstvo Dinama. Prvu ozbiljnu priliku gosti su imali u 13., Erik je pucao po sredini gola na što je spreman bio Piplica, ali upravo je iz te akcije Dinamo nastavio ‘bildati‘ svoju prednost. Perić je spremno dočekao loptu nakon obrane i onda u posljednji čas dodao za Mužara koji sprema u praznu mrežu. Još je do kraja prve dionice Fotak od odbijanca uzdrmao stativu. Nije još bila ni pauza, a činilo se da je gotovo...

image
RONALD GORSIC Cropix

image
RONALD GORSIC Cropix

Po istom receptu bilo je i u nastavku. Najprije je Pavlić zabio s gola na prazan gol, a onda tzv. brazilska ‘joga bonito‘. Dupli pas u kojemu je izigrana kompletna obrana Šveđana, a šlag na tortu bila je izvanredna asistencija petom Perića za Postružina koji postavlja 6:0. Počasni gol za goste je zabio je Fawaz u 25., ali igra s igračem više, nastavila se sastavu Teklea Ghebrelula obijati o glavu pa su Postružin i Novak zabili za 7:1, odnosno 8:1.

- Bila je ovo teška utakmica za nas jer s druge je strane stajala sjajna momčad. Nismo igrali samo protiv Dinama, igrali smo protiv cijelog Zagreba jer je domaćin imao podršku s tribina. Znali smo što nas čeka, suparnik je jednostavno bio presnažan u ovoj utakmici i nadamo se bolje već protiv Titograda u idućem kolu - bila je prva reakcija trenera poraženog Orebroa. Iako je iznenađujuće, Ghebrelul imao osmijeh na licu, onaj Matije Đulvata bio je još veći.

image
RONALD GORSIC Cropix

image
RONALD GORSIC Cropix

- Prva utakmica u Ligi prvaka donijela nam je možda grč jer znamo kakav je ulog, ali već na početku smo dobro krenuli, dobro smo otvorili naše karte. Kasnije mi je bilo malo žao što su Šveđani pokušali umrtviti utakmicu, odustali su od igre u drugom poluvremenu, pa smo tu morali potrošiti dodatne energije. Dobar početak i dobra uvertira. Poljaci su se danas možda malo više čuvali, a to im se na kraju obilo o glavu. Mi nismo htjeli ništa čekati, ispoštovali smo protivnika i svaku utakmicu u Europi gledamo da izvučemo pobjedu.

U prvom dvoboju Lubawa i Titograd odigrali su remi (4:4). Na prvi pogodak čekalo se 15 minuta kad su Crnogorci poveli preko Cimbaljevića da bi samo minutu kanije Lopez poravnao za Poljake, a u 23. Sendlewski zabio za 2:1. Da će se igrati gol-za-gol utakmica nagovijestio je Obradović za 2:2 u 25., pa zatim Kriezel ponovno za vodstvo Poljaka u 27., a onda Cimbaljević drugim golom (35) i Marković (36) dolaze na prag iznenađenja, jer Lubawa je itekako bila favorit, ali autogol Obradovića u posljednjoj minuti ipak je bacio sve niz rijeku.

image
RONALD GORSIC Cropix

- Sigurno će biti napaljeniji nego danas. Mislili su da će puno lakše riješiti Titograd koji se pokazao kao tvrda kost. Mi sigurno nećemo igrati na bod, idemo na pobjedu - sažeo je svoj dojam Đulvat i samim time najavio novu stepenicu. Misija Orebro apsolvirana je ocjenom odličan. Sada je na redu Lubawa.

Linker
02. svibanj 2024 14:15