Ante Cizmic / CROPIX CROPIX
NOVA VELIKA PRILIKA

SPORTSKA VIJEST DANA: HRVATSKA JE DOMAĆIN SVJETSKOG PRVENSTVA! Kandidatura je prihvaćena, a spektakl će organizirati još dva europska giganta

Hrvatska, Danska i Norveška bit će domaćini Svjetskog prvenstva za rukometaše 2025. godine, odlučila je u petak u Kairu Svjetska rukometna federacija (IHF). Hrvatski gradovi domaćini su Zagreb, Split, Varaždin, Poreč i Dubrovnik, zatim Kopenhagen i Herning u Danskoj, i Trondheim, Stavanger ili Dramen, te Oslo u Norveškoj, objavio je Hrvatski rukometni savez.
Piše: HinaObjavljeno: 28. veljača 2020. 12:17

Na prvenstvu će sudjelovati 32 reprezentacije podijeljene u osam skupina. Natjecanja u četiri skupine održavala bi se u Hrvatskoj, a po dvije skupine u Danskoj i Norveškoj. U drugi krug plasirat će se po dvije reprezentacije iz svake skupine i tih 16 momčadi bit će podijeljeno u četiri skupine.

Dvije skupine igrat će se u Hrvatskoj, a po jedna u Danskoj i Norveškoj. Dva četvrtfinala i jedno polufinale igrat će se u našoj zemlji, jedno četvrtfinale u Norveškoj, a u Danskoj jedno polufinale i četvrtfinale. Oslo će biti domaćin finalnog vikenda, odnosno finala i utakmice za treće mjesto.

Hrvatska će također biti domaćin utakmica za poredak od 17. do 32. mjesta.

Stockholm, 260120. 
Tele2 Arena.
Navijaci na utakmici finala Europskog rukometnog prvenstva izmedju Hrvatske i Spanjolske.
Foto: Ante Cizmic / CROPIX
Ante Cizmic / CROPIX CROPIX

Svih 19 članova Izvršnog odbora jednoglasno je podržalo kandidaturu ove tri zemlje, koje su rukometne velesile. Naime, rukometaši Danske su aktualni svjetski i olimpijski prvaci, Hrvatska ima 14 medalja s velikih natjecanja, a prije nešto više od mjesec dana osvojila je srebro na EP-u. Norveška je na posljednja dva svjetska prvenstva bila srebrna, a u siječnju je na EP-u osvojila broncu.

Linker
16. travanj 2024 14:17