GORAN MEHKEK/Cropix
DOLAZAK ELITE

Spremaju se dva spektakla: Liga prvaka stiže u Hrvatsku, Dinamo zaintrigirao maštu navijača

Glavna runda Lige prvaka odigrat će se od 24. do 29. listopada, a ždrijeb je 5. srpnja
Piše: SNObjavljeno: 30. lipanj 2023. 10:18

Nakon što je prošlo tek mjesec dana od upečatljive finalne serije, u kojoj je Futsal Dinamo na krilima velike navijačke podrške stigao do premijernog naslova hrvatskog prvaka, Zagreb i Omiš ponovno se pripremaju za nove spektakle.

Dinamo je titulom izborio i povijesni plasman u Ligu prvaka, a skupinu Glavne runde odigrat će upravo u - Zagrebu. Sjajna vijest stigla je u četvrtak, kada je UEFA prihvatila Dinamovu kandidaturu za domaćinstvom skupine Glavne runde Lige prvaka, koja će se u glavnom gradu Hrvatske odigrati od 24. do 29. listopada.

Jakosne skupine za Glavnu rundu Lige prvaka sastoje se od "puta A" i "puta B". Hrvatski viceprvak Olmissum će biti dio "puta A", kojemu je ovo treći ulazak u elitno natjecanje, a i oni će skupinu odigrati u svom gradu, u Omišu, dok će Zagrepčani biti u "putu B". Mjesto u jakosnim skupinama određuje se koeficijentom, a Olmissum će tako biti u "putu A" s preostalih 15 najboljih momčadi prema koeficijentu.

U "putu B" samo će četiri pobjednika skupine proći u Elitnu rundu, dok će iz "puta A" plasman u daljnju fazu izboriti tri od četiri najbolje momčadi. Ždrijeb skupina na rasporedu je u srijedu (5. srpnja).

S obzirom na to kako bi Dinamo ponovno mogao imati ogromnu podršku navijača, Klub je u zadnjoj rečenici objave na službenoj stranici dodatno zagolicao maštu svojih pristaša.

"U kojoj će se dvorani igrati, možda se pitate? Sve u svoje vrijeme…", napisali su iz Futsal Dinama.

Linker
29. travanj 2024 13:30