Nenad Dugi/CROPIX
SJAJAN POČETAK

Stipe Mandalić torpedirao Celje za prvu pobjedu: 'Ovo nam je veliki vjetar u leđa'

U početnih sedam minuta drugog dijela Zagreb je odmakao na šest golova prednosti (18-12) i do kraja susreta uspješno je kontrolirao utakmicu i upisao prvu pobjedu
Piše: HinaObjavljeno: 21. rujan 2013. 22:01

Dvije ćelave mudre glave dobro su to postavile, Boris Dvoršek i Zlatan Saračević odlično su “našpanali” svoje klince, koji su na startu Lige prvaka sa 24-21 pobijedili starog suparnika Celje Pivovarna Laško. Vrlo je to važna pobjeda, s obzirom na papirnatu prognozu da je upravo Celje jedna od momčadi koja u skupini A pretendira, jednako kao i CO Zagreb, za prolaz u osminu finala.

- Odlično smo igrali u obrani, koja je uvijek naš forte. Malo smo štekali u napadu. Propustili smo zabiti malo veći broj laganih pogodaka. Možda su neki očekivali da ćemo lakše i uvjerljivije pobijediti, no i Celje je vrlo jaka i mlada momčad. Imaju odličnu rukometnu školu, kao i mi. Bitna je samo to što smo pobijedili, rekao je kapetan CO Zagreba nakon pobjede.

Pitanje koje se sada s pravom postavlja jest koliko su ta želja i htijenje mlade zagrebačke momčadi dovoljni za nadmetanje s mnogo jačim momčadima koje im stoje na putu do zapaženog rezultata. A takvih je momčadi u Champions League - na lopate. Tri već u skupini. Od Zaporožja, koje je prvo na redu gostovanje Zagreba… do Löwena i Veszpréma. O onome što slijedi poslije ne treba niti razmišljati. Ne treba, naravno, niti trčati pred rudo. Bitno je samo to da je “druga postava hrvatske reprezentacije”, pojačana iskusnim Tončijem Valčićem, u subotu solidno odradila posao i upisala prve bodove u skupini A Lige prvaka. Partija protiv slovenske momčadi nije ipak otkrila mnogo novog što već prije nismo znali. U Marinu Mariću, Lovri Špremu, Luki Stepančiću i imenjaku mu Šebetiću, Anti Kalebu… CO Zagreb ima odličnu budućnost, isto kao i Goluža i reprezentacija, koje igračima oduvijek opskrbljuje upravo vječiti hrvatski prvak. Naravno, ovi mladi dečki još uvijek moraju dosta “žganaca pojesti” da dostignu ono što smo imali i imamo u dvije posljednje velike generacije rukometaša.

U tome se smislu treba promatrati utakmica s Celjem. Odlična i pokretljiva obrana djelovala je mladenački čvrsto, u vrataru Ivanu Stevanoviću imala je najčvršću kariku. Protok lopte i tranzicija na lakim su nogama za svaku pohvalu, klinci bi valjda i dvije utakmice u nizu mogli “divljati”.

Stipe Mandalinić opet je pokazao kakvu “pušku” ima u ruci, razoran mu je udarac na tragu trenutačnog mu mentora Saračevića i Iztoka Puca... Lijeva ili desna, to sad nije važno, računa se samo to da je on u pobjedu ugradio najveći broj pogodaka, čak sedam.

- Bila je to teška utakmica, vodili smo cijelo vrijeme i ostvarili zacrtano. Imali smo male padove u igri, no i to je normalno u ovoj fazi sezone. Sad nam slijedi gostovanje u Zaporožju. Još ih nismo vidjeli, taj nam zadatak tek sada slijedi. Bit će to vrlo gadno gostovanje, vidjet ćemo što gore možemo. Nije sad toliko ni važno hoćemo li biti treći ili četvrti. No, zašto ne biti drugi u skupini? Vidjet ćemo, zaključio je Lovro Šprem.

“Ova nam je pobjeda vjetar u leđa. Mogli smo pobijediti s više razlike, mogli smo i kiksati. To je sport”, dodao je Marino Marić.

Dvoršeku sada ostaje tek nekoliko dana da s igračima snimi Zaporožje. Gostovanje je to koje će pokazati Zagrebovo pravo lice. Ukrajinci su na startu u prvom kolu remizirali 31-31 na gostovanju kod bundesligaša Löwena. Već samo to je dovoljno upozorenje.

REZULTATI:

Rhein-Neckar Löwen - Motor Zaporožje 31-31

Sankt Peterburg - Veszprém 15-28

CO Zagreb - Celje Pivovarne Laško 24-21

Poredak:

1. Veszprém 1 1 0 0 2

2. CO Zagreb 1 1 0 0 2

3. Rhein-Neckar Löwen 1 0 1 0 1

4. Motor Zaporožje 1 0 1 0 1

5. Celje PL 1 0 0 1 0

6. Sankt Peterburg 1 0 0 1 0

Linker
27. travanj 2024 00:27