Ronald Gorsic / CROPIX / CROPIX
NOVI IGRAČ

STIŽE KAO ZAMJENA, ALI SPREMAN JE DO KRAJNOSTI 'Sve sam vidio, znam čak i statistiku svakog igrača...'

Piše: Dražen PinevićObjavljeno: 21. siječanj 2017. 15:36

DRAŽEN PINEVIĆ IZ FRANCUSKE

Josip Božić-Pavletić, mlado desno krilo Nexea, prva je naša žrtva SP-a u Francuskoj. Taman što je dobio priliku i odigrao utakmicu s Čileom, zabio i pet komada, svojih prvih na SP-u iz igre, na treningu se dan poslije ozlijedio. List je puknuo, ruptura je velika i umjesto njega, na red je došao Jerko Matulić, kojem nije bio veliki problem doći jer igra u relativno obližnjem Nantesu.

Božić-Pavletić bio je iznenađenje ispred Matulića uoči SP-a, tim više što gotovo cijelu sezonu nije igrao zbog ozljede. Tek se vratio u sastav Nexea, odigrao tri utakmice, no, očito je nakon koljena osjetljivo mjesto postao list i jednostavno nije izdržao taj, za njega, nesvakidašnji napor.

Jerko Matulić je u odnosu na njega “stara kuka”. Imao je problema kroz sezonu jer Thierry Anti, njegov trener u Nantesu, više voli Davida Balaguera, Španjolca koji je trenutačno prvo desno krilo svoje reprezentacije ispred Victora Tomasa. No, Matulić je već rutiniran u tom smislu i neće mu trebati previše da polovi konce i zamijeni Zlatka Horvata, da bi ovaj mogao uzeti zraka ponekad.

Žao mi je Josipa

- Ja sam spreman, prošao sam cijele pripreme. Žao mi je Josipa, ali to je sport, dok jednom ne smrkne, drugom ne svane. Spreman sam olakšati posao i pomoći Zlaji koliko bude trebalo pa i preuzeti odgovornost.

Gledali ste dosadašnje utakmice?

- Sve sam vidio, znam čak i statistiku svakog igrača... Sve je bilo OK. Imam osjećaj da nisam ni otišao s priprema. Ni protivnici nisu nepoznanica, prošao sam sve to kroz pripreme - kaže Matulić.

Josip Božić-Pavletić bio je poprilično utučen. Na jutarnji trening u petak prije utakmice nije išao jer mu je teško hodati.

- Razočaran sam i tužan, žao mi je, makar sam sretan što sam uopće došao. Sad idem kući, okrećem se oporavku i nadam se što bržem povratku na teren. Jerku sva sreća i siguran sam da će pomoći.

Linker
17. svibanj 2024 19:32