Anđela Mužinić Vincetić

 RANKO SUVAR/CROPIX Cropix
PARA STOLNI TENIS

Anđela Mužinić Vincetić postala prvakinja Europe: ‘Sretna sam, prezadovoljna, izgubila sam samo jedan set‘

‘S ovom medaljom sam izborila i Paraolimpijske igre jer prvaci kontinenta imaju direktan plasman za Pariz‘
Piše: SNObjavljeno: 07. rujan 2023. 18:28

Najbolja hrvatska parastolnotenisačica Anđela Mužinić Vincetić osvojila je zlatnu medalju na Europskom prvenstvu u Sheffieldu ostvarivši jedan od svojih najvećih uspjeha u pojedinačnoj konkurenciji.

Nakon što je prošle godine osvojila srebro na Svjetskom prvenstvu u Granadi, Mužinić Vincetić je ove godine postala najbolja na Starom kontinentu. Njezina je to četvrta medalja u pojedinačnoj konkurenciji na Europskim prvenstvima, ali i prvo zlato nakon dva srebra (2015. i 2017.) i jedne bronce (2019.).

- Sretna sam jer je ovo moja četvrta medalja s europskih prvenstava u pojedinačnoj konkurenciji, te prvo zlato. S ovom medaljom sam izborila i Paraolimpijske igre u Parizu jer prvaci kontinenta imaju direktan plasman za Pariz - rekla je Anđela Mužinić Vincetić.

Na putu do zlata u kategoriji 3 je ostvarila tri uvjerljive pobjede u skupini, potom je u polufinalu porazila Slovakinju Alenu Kanovu 3-1, da bi u finalu bila bolja od Talijanke Michaele Brunelli 3-0 koju je dobila i u skupini.

- Prezadovoljna sam igrom, na putu do zlata izgubila sam samo jedan set - dodala je Mužinić Vincetić koja je zajedno s Helenom Dretar Karić osvojila dvije paraolimpijske medalje; srebro u Rio de Janeiru (2016), te broncu u Tokiju (2020).

Anđela i Helena zajedno imaju i četiri europska zlata (2013., 2015., 2017. i 2019.), a peto će loviti u Sheffieldu.

- U Sheffieldu ću još igrati u paru s Helenom, te mix s Tomislavom Špaljem. Izašao je ždrijeb i nadamo se najbojem - najavila je.

- Ovo je prva Anđelina zlatna medalja u pojedinačnoj konkurenciji. Znali smo da ima kvalitetu više od svih drugih suparnica, ali to je trebalo potvrditi i na terenu. Dobro smo se pripremili za EP, a to nam je i dobra priprema za Pariz. Nakon Tokija smo unaprijedili njezinu igru i ovaj rezultat je potvrda da smo na najboljem putu, da možemo konkurirati azijskim igračicama - dodala je njezina trenerica Mirela Šikoronja Ivančin.

U istoj kategoriji igrala je i Helena Dretar Karić, no s jednom pobjedom i dva poraza nije prošla skupinu. Od ostalih hrvatskih predstavnika u pojedinačnoj konkurenciji Pavao Jozić i Borna Zohil su poraženi u osmini finala svojih kategorija. (sn)

Linker
27. travanj 2024 02:36