Hana Arapović

 MATIJA DJANJEŠIĆ Cropix
STOLNI TENIS

Arapović: Neprocjenjivo je iskustvo trenirati u Njemačkoj s Tamarom Boroš

Ovog tjedna igra se državno prvenstvo u Vrsaru, a Zagrepčanka brani trostruku titulu
Piše: Siniša BožićObjavljeno: 21. ožujak 2023. 19:04

Od četvrtka do nedjelja u Vrsaru se igra prvenstvo Hrvatske u stolnom tenisu za seniore i mlađe seniore (U21), a u seniorskoj konkurenciji naslov će braniti Hana Arapović. I to trostruki naslov. Naime, Arapović je lani u dresu Mladosti osvojila prvo mjesto u pojedinačnoj konkurenciji, parovima i mješovitim parovima.

Mama zna najbolje

- Naravno da sam se tada nadala što boljim rezultatima, ali nisam očekivala baš trostruku krunu. Išla sam bez velikih očekivanja, na kraju je ispalo odlično. Možda trebam i ove godine bez velikih očekivanja, ha-ha - istaknula je Arapović koja je lani osvojila i europski Top 10 i zlato u paru na juniorskom Europskom prvenstvu.

Lijep pothvat za osamnaestogodišnju Zagrepčanku, krajem kolovoza će napuniti 19 godina, koja je ove godine završila s juniorskom stažem. Na nedavnom juniorskom prvenstvu Hrvatske je osvojila zlato u singlu i paru, a sad je to sve čeka i na većem nivou. S tim da će ove godine igrati i završnicu kod mlađih seniora.
Inače, u omladinskim kategorijama osvojila je 32 medalje na prvenstvima Hrvatske, od toga 20 zlatnih. Za tu statistiku je zadužena mama Eva, inače profesorica matematike, dok je tata Darko zadužen za sportski dio.

- Ako mama tako kaže onda je to tako, ha-ha.

Najdraži naslov joj je...

- Možda prvo juniorsko zlato. Tada sam još bila kadetkinja, praktički klinka. Tada sam po prvi put iskočila, dobila starije djevojke. To mi je ostalo urezano u pamćenju i lijepa uspomena.

Sada više nije klinka, u Vrsaru je čeka oštra konkurencija.

- Što se tiče seniorskog državnog ove godine će sigurno biti dosta teže nego lani. Osim što je teže braniti naslov, tu je sada i Lea Rakovac, koja iza sebe ima dobru sezonu u Bundesligi. Igrala sam s njom u ligi, u prvom dijelu sezone sam je pobijedila, u drugom dijelu je ona slavila. Tu su i ostale djevojke koje itekako imaju kvalitetu i iskustvo za naslov, neke su nekoliko puta osvajale državno. Nisam u zadnje vrijeme igrala službene mečeve s njima, osim s Leom, ali sve se poznajemo jako dobro.

Ostaje u Bundesligi

Hana je nedavno došla iz Njemačke, gdje je odigrala posljednji meč za Weil. Njen klub je ispao iz lige, ali donekle je to bilo i za očekivati. No, Arapović će ostati u 1. Bundesligi, iako nije htjela o imenu novog kluba dok sve ne bude službeno.

- Većina klubova se pojačala, a mi smo još dodatno imali probleme jer nam je jedna od glavnih igračica ostala trudna. Naravno da ne mogu biti sretna kada ispadneš iz lige, ali zadovoljna sam svojim izvedbama u ovoj sezoni. Moglo je biti bolje, ali i mnogo gore. Ova sezona je bila nešto teža nego ona prva, više se očekivalo od mene, ali to mi odgovara. Volim izazove, a Bundesliga je svakako velik izazov s obzirom na to kako je najjača europska liga. Ima mnogo dobrih igračica, a volim i taj osjećaj kada su tribine popunjene, navijanje itd.

Na tom putu uzela je neke vrijedne “skalpove”, u nekim mečevima nedostajalo je malo sreće.

- Pobijedila sam Winter, Takahashi, Wan Yuan... Prve dvije su u svjetskom Top 50.

Ovo joj je druga godina u Bundesligi, prije toga je igrala u Austriji, ali ove godine baš živi u Njemačkoj. Trenira u kampu njemačke reprezentacije, u Düsseldorfu, koju vodi naša legendarna Tamara Boroš.

- Ove godine sam iznajmila stan s još jednom Njemicom i mogu reći da sam se dobro snašla. Nije kao prethodnih godina, kada sam samo putovala na mečeve, ali sve sam si posložila. Treniram s odličnim igračicama, a tu je i Tamara Boroš što mi jako puno znači i za mene je to neprocjenjivo iskustvo - zaključila je Arapović te misli prebacila prema Vrsaru.

U četvrtak kreće mlađe seniorsko, gdje će ganjati tri titule. Od petka je i u pogonu sa seniorkama gdje brani tri titule. Novost je da će par igrati s Rakovac, a ne s Ćosić s kojom je lani osvojila titulu. (sb)

Linker
23. travanj 2024 15:26