Lea Rakovac

 WTT
STOLNI TENIS WTT Feeder Otočec

Devetero naših u glavnom ždrijebu u Sloveniji, Ivor Ban izbacio Čeha nakon pet setova, Lea Rakovac ostvarila dvostruki uspjeh

Piše: Siniša BožićObjavljeno: 01. studeni 2023. 19:05

Hrvatski stolnotenisači Ivor Ban i Lea Rakovac prošli su u glavni ždrijeb pojedinačnog dijela WTT Feedera u Otočecu, a isto je uspjelo Rakovac i Mateji jeger Majstorović u konkurenciji parova.

Kod muških Ivor Ban je s 3:1 (6, -6, 8, 8) nadigrao Ragnija iz San Marina, a potom je za ulazak u glavni ždrijeb dobio i Čeha Martinka s 3:2 (6, 3, -8, -10, 8). Tako ćemo u glavnom ždrijebu imati pet predstavnika, Tomislav Pucar je prvi nositelj turnira, a u 1. kolu ide na Francuza Lebessona. Frane Kojić igra s Belgijcem Allegrom, Andrej Gaćina sa Slovencem Godecom, Ban protiv Kineza Zhou Kaija, a Filip Zeljko s Čehom Jančarikom s kojim je nedavno igrao u Turskoj i slavio s 3:2.

Kod djevojaka u kvalifikacijama su bile tri predstavnice, a na kraju je do glavnog ždrijeba prošla Lea Rakovac. Lea Rakovac je u prvom susretu okrenula 0:2 (-5, -8, 5, 8, 6) protiv Talijanke Roncallo, a potom je s 3:1 pobijedila i Amerikanku Lyne, koja je u 1. kolu kvalifikacija s 3:1 (6, 3, -8, 7) svladala Zrinku Rebić. Andrea Pavlović je bila slobodna u 1. kolu, a u odlučujućem meču je svladana od Korejke Ji Eunchaes 3:0 (7, 4, 5). U glavnom ždrijebu tako ćemo imati četiri predstavnice, Hana Arapović igra sa Slovenkom Tokič, Ivana Malobabić s Rumunjkom Singeorzan, Mateja Jeger Majstorović s Čehinjom Tomanovskom, a Lea Rakovac s Njemicom Wan Yuan.

U parovima Rakovac i Jeger su s 3:1 (6, 5, -7, 7) svladale Belgijanke Marchetti i Degraef, a potom su za ulazak u glavni ždrijeb porazile i Poljakinje Wielgos i Lis s 3:2 (-5, 8, -8, 6, 6). Među 16 su Arapović i Malobabić, a u 1. kolu igraju sa Slovenkama Tofant i Stražar, dok će Rakovac i Jeger Majstorović na prve nositeljice Luksemburžanke De Nutte i Ni Xia Lian.

U miksevima Rakovac i Ban su zaustavljeni korak do glavnog ždrijeba, a bolji su bili Kinezi Cao Wei i Li Yake 3:0 (6, 11, 9). (sb)

Linker
01. studeni 2023 19:08