Veliko slavlje naših stolnotenisača u Gospinom polju

 HSTS
VELIKO SLAVLJE

Drama u Dubrovniku: Hrvatska bila korak do poraza od Austrije pa na kraju sve završilo s feštom

S ovom pobjedom praktički je osiguran nastup na Europskom prvenstvu
Piše: Siniša BožićObjavljeno: 25. siječanj 2023. 22:27

Hrvatska stolnoteniska reprezentacija ostvarila je ono po što je stigla u Dubrovnik.

U drugom susretu kvalifikacija za Europsko prvenstvo naši stolnotenisači slavili su nad Austrijom 3:2 i ovom pobjedom napravili ogroman korak prema plasmanu na Euro. Praktički je izboren nastup na EP u Malmöu ove godine.

Hrvatska je prva u skupini s 2-0, Austrija ima 1-1, dok je Španjolska na 0-2, a još predstoje susreti sa Španjolskom kod kuće i Austrijom u gostima. Iz svake skupine na EP će se plasirati dvije reprezentacije.

Austrijanci nisu mogli računati na prvog igrača Gardosa, ali svejedno je izbornik Neven Karković najavljivao oprez. I pokazalo se da je bio u pravu. Otvaranje je pripalo gostima koji su vrlo brzo vodili 2:0 u mečevima. Levenko je s 3:0 svladao Gaćinu, a potom je Habesohn s 3:2 bio bolji od Pucara. Iskusniji Austrijanac je uspio okrenuti tijek meča, iako je naš stolnotenisač vodio 2:0 u setovima.

No, na sreću, tu je završio niz gostiju, a naši dečki su pokazali karakter. Zeljko je s 3:0 nadigrao Serdaroglua, u istom ritmu je nastavio i Gaćina koji je s Habesohnom sve riješio u tri seta. Za kraj smo gledali dominaciju Pucara, koji je s 3:0 nadigrao Levenka.

I fešta u fino ispunjenom i glasnom Gospinom polju je mogla početi. S razglasa se pročula ‘Večeras je naša fešta‘, a igrači su prihvatili i proslavili s navijačima.

Inače, prije meča gledatelji su velikim pljeskom ispratili Marinka Matulovića, dugogodišnjeg predsjednika STK Libertas Marinkolor i dopredsjednika Hrvatskog stolnoteniskog saveza. Zoran Primorac i Renato Čengić, predsjednik i direktor HSTS-a, uručili su Matuloviću priznanje za njegov doprinos stolnom tenisu. Pljesak je potrajao jer Matulović je više od 20 godina vukao stolni tenis na jugu Hrvatske. Njegovi ‘Pituri‘ su tri puta bili prvaci Hrvatske, isto toliko puta su osvajali Hrvatski kup, a dva su desetljeća sudionici europskih kupova.

Hrvatska - Austrija 3:2

Gaćina - Levenko 0:3 (-11, -8, -7)

Pucar - Habesohn 2:3 (2, 7, -5, -8, -4)

Zeljko - Serdaroglu 3:0 (8, 5, 9)

Gaćina - Habesohn 3:0 (6, 9, 9)

Pucar - Levenko 3:0 (6, 6, 4)

Linker
18. travanj 2024 11:13