Filip Čipin

 TONCI PLAZIBAT Cropix
STOLNI TENIS HEP

Favoriti ispunili očekivanja, branitelj naslova i dalje ne zna za poraz

Starr je u Varaždinu ugostio Osječane i ostvario dvije pobjede. Protiv Vodovoda nije bilo problema
Piše: Dean BauerObjavljeno: 16. studeni 2022. 13:01

U 5. kolu muške HEP Superlige sve je prošlo bez iznenađenja, svi favoriti su ostvarili pobjede. Samo tri susreta od deset nisu završila rezultatom 3:0, a dubrovački Libertas Marinkolor i varaždinski Starr su nastavili niz nepobjedivosti uoči međusobnog okršaja za kraj polusezone.

Branitelj naslova i dalje ne zna za poraz. Vodeći Libertas Marinkolor je uspješno odradio gostovanje u Medarskoj ulici u Zagrebu, te svladao GSTK Zagreb 3:1. Zagrepčanima je ovo četvrti poraz u sezoni. Simović je s 3:0 bio bolji od Borovnjaka, a istim rezultatom Čipin je pobijedio Mustapića. Jedini bod za Zagrepčane je ostvario Zovko svladavši Japeca 3:1. Sve je zaključio Čipin koji je s 3:0 nadigrao Borovnjaka. Dan ranije, u dvoboju s Pulom, Dubrovčani su upisali još uvjerljiviju pobjedu (3:0), a pritom su ispustili jedan set. U idućem kolu u Gospinom polju, u Dubrovniku očekuje ih derbi s izravnim suparnikom za prvo mjesto, varaždinskim Starrom, koji će odlučiti o pobjedniku prvog dijela sezone.

Momčad GSTK Zagreba je bodove zato osvojila protiv Splita (3:0). Zanimljivo, domaću momčad u ovoj sezoni predvodi Splićanin Mustapić, dok su braća Zeljko u redovima Splita prošla školu GSTK Zagreba. Mustapić je s 3:0 svladao D. Zeljka, dok je Zovko s 3:1 pobijedio Bakača, a istim rezultatom Borovnjak je slavio protiv I. Zeljka. Pula je ugostila Split i slavila 3:1.

Starr je u Varaždinu ugostio Slavonce i ostvario dvije pobjede. Protiv osječkog Vodovoda nije bilo većih problema, domaćini su im prepustili samo dva seta (3:0). No, neizvjesno je bilo u dvoboju s Požegom (3:2). Otvaranje je pripalo Starru, Indijac Jeho je s 3:0 bio bolji od Maglića. No, uslijedio je niz gostiju. Prvo je Iranac Lotfijanabadi svladao Ređepa 3:1, a potom je Arbanas s 3:1 bio bolji od Znike. Nakon toga Varaždinci su ubacili u brzinu više, te do kraja susreta više nisu ispustili niti set. Jeho, inače uz Čipina vodeći igrač lige po učinku s omjerom 10-1, je s 3:0 nadigrao Lotfijanabadija, a da bodovi ostanu u Varaždinu pobrinuo se Ređep svladavši Maglića, također 3:0.

Osječani i Požežani su igrali i u gostima kod posljednjeplasiranog Mihovljana. Vodovod je slavio bez izgubljenog seta, a Požega je ispustila tek set. Obje momčadi su upisale treću pobjedu u sezoni i imaju identičan omjer 3-5.

Sastav STK Zagreb je slavio nad Dugim Selom s 3:0. Očekivano laka pobjeda domaće momčadi, šesta ove sezone. Dugoselčane je ugostio i zadarski Donat, te upisao važnu pobjedu, drugu ove sezone (3:0). I to uz tek dva izgubljena seta u cijelom susretu.

Rezultati 5. kola: Pula - Libertas Marinkolor 0:3, GSTK Zagreb - Split 3:0, Starr - Požega 3:2, Mihovljan - Vodovod Osijek 0:3, Zagreb - Dugo Selo 3:0; Pula - Split 3:1, GSTK Zagreb - Libertas Marinkolor 1:3, Starr - Vodovod 3:0, Mihovljan - Požega 0:3, Donat - Dugo Selo 3:0.

Poredak: Libertas Marinkolor Dubrovnik 16, Starr Varaždin 16, Pula 15 (+1), Zagreb 14, GSTK Zagreb 14 (+1), Požega 11, Vodovod Osijek 11, Split 11, Donat Zadar 10, Dugo Selo 9, Mihovljan 8. (dba)

Linker
20. travanj 2024 06:25