MATIJA DJANJESIC Cropix
STOLNI TENIS

Gaćina ponovio uspjeh iz Bakua, nadigrao Belgijca Cedrica Nuytincka i ušao u četvrtfinale Europskih igara

‘Do sada smo Nuytinck i ja igrali jedan protiv drugog tri puta i svaki put me tijesno porazio‘
Piše: Siniša BožićObjavljeno: 25. lipanj 2023. 19:10

Andrej Gaćina (27. na svijetu) izborio je četvrtfinale Europskih igara nakon što je s 4:1 (-10, 8, 4, 9, 6) nadigrao Belgijca Cedrica Nuytincka (121.).

Zadarski stolnotenisač je tako uzvratio Belgijcu za poraz s Europskih igara 2015., tada je Nuytinck slavio za ulazak u četvrtfinale. Također, Gaćina je s ovim četvrtfinalom ponovio uspjeh iz Bakua 2015.

Belgijac je bolje otvorio meč, poveo 1:0 u setovima, ali na tome je i ostalo jer je u ostatku susreta dominirao naš stolnotenisač. Njih dvojica su se dosad susrela tri puta i svaki put je tijesnu pobjedu odnio Nuytinck. No, u Krakowu smo gledali drukčiju priču te je među osam najboljih prošao Gaćina. Slijedi dvoboj (ponedjeljak, 17 sati) s boljim iz susreta Austrijanca Daniela Habesohna (98.) i Šveđanina Trulsa Moregarda (10.).

- Do sada smo Nuytinck i ja igrali jedan protiv drugog tri puta i svaki put me tijesno porazio, s rezultatima poput 12:10 ili 11:9. Izgubio sam u Minsku protiv njega nakon što sam vodio 7:2 u sedmom setu - prisjetio se Gaćina te dodao:

- Napao sam ga svojim servisom, koji je jako dobro funkcionirao. I on je dobro servirao, ali sam u tim situacijama uspio ući u duže nadigravanje i riješio taj problem - zaključio je.

Od natjecanja se oprostila Ivana Malobabić. U osmini finala bolja je bila RUmunjka Elizabeta Samara s 4:0 (3, 6, 2, ????).

Linker
05. svibanj 2024 04:31