Treća juniorska titula za Hanu Arapović

 MATIJA DJANJESIC Cropix
STOLNI TENIS

Hana Arapović za oproštaj od juniorskog staža po treći put uzastopce prvakinja države, Borna Petek projurio do obrane naslova

Najviše medalja osvojio je Zagreb, slijede ga Mladost, Pula, TIS...
Piše: Siniša BožićObjavljeno: 13. ožujak 2023. 18:12

Završilo je prvenstvo Hrvatske za juniore i mlađe kadete, koje se igralo u Varaždinu u organizaciji STK Starr, a pojedinačne naslove prvaka osvojili su Borna Petek (STK Zagreb), Hana Arapović (Mladost), Petar Zidarić (Pula) i Lana Benko (TIS).

Zanimljivo, većina spomenutih osvajača je osvojila po tri zlatne medalje, ali nitko od njih nije kompletirao ‘Grand Slam‘ jer je svakom nedostajao po jedan naslov prvaka. Petek je bio brončani u miksu, Zidarić srebrni u parovima, Benko brončana u ekipnoj konkurenciji, dok je Hana bila brončana u miksu, a u ekipnom nije igrala za Mladost, koja je osvojila naslov.

Najviše zadovoljstva s ovog prvenstva ima STK Zagreb, koji je osvojio ukupno 12 medalja, od toga četiri zlatne. Sva četiri zlata u muškoj juniorskoj konkurenciji su u njihovim rukama. Slijedi Mladost koja je bogatija za deset medalja od toga tri zlatne. Pula i TIS su osvojili po sedam medalja i oba kluba imaju tri zlatne medalje.

Kod juniora smo gledali ‘spust’ Borne Peteka, koji je do finala ispustio dva seta. Za kraj je s 4:1 bio bolji od Rine Vidana (TIS) i pritom obranio lanjski naslov prvaka. Na to sve dodao je i naslov u paru s klupskim suigračem Zlatkovim, kao i ekipno zlato. Kod juniorki sličan rasplet, a naslov je završio u rukama Hane Arapović (Mladost), koja je i posljednje dvije godine osvajala naslov prvakinje. Do finala je ispustila tri seta, za kraj je s 4:1 bila bolja od klupske suigračice Dore Ćosić. Inače, Hani je ovo oproštajna godina od juniorskog staža, a na tom putu je osvojila 31 medalju na prvenstvima Hrvatske za mlađe kategorije, od toga 20 zlatnih. U parovima su Arapović i Ćosić bile još uvjerljivije, sve susrete riješile su u tri seta, a u finalu smo gledali klupski okršaj gdje su s 3:0 bile bolje od Victorije Pustaj i Neve Gojković. Na sve to mladostašice su dodale i ekipni naslov svladavši u finalu s 3:1 STK Zagreb. U miksu titula je završila u rukama Lea Vekića i Brune Borovec (STK Zagreb/Starr). Najveći posao obavili su u polufinalu kada su s 3:1 izbacili Bornu Peteka i Hanu Arapović (STK Zagreb/Mladost), a u finalu su okrenuli 1.2 protiv Rine Vidana i Dore Ćosić (11, -9, -4, 4, 8).

Juniori, pojedinačno: 1. Borna Petek (STK Zagreb), 2. Rino Vidan (TIS), 3. Leo Vekić (STK Zagreb) i Luka Zlatkov (STK Zagreb); parovi: 1. Borna Petek/Luka Zlatkov (STK Zagreb), 2. Rino Vidan/Leo Vekić (TIS/STK Zagreb), 3. Vito Milak/Simon Dvorski (Visia) i Luka Lozušić/Tin Islamović (GSTK Zagreb); ekipno: 1. STK Zagreb, 2. GSTK Zagreb, 3. Visia; Juniorke: 1. Hana Arapović (Mladost), 2. Dora Ćosić (Mladost), 3. Jelena Vukelić (Varaždin) i Bruna Borovec (Starr); parovi: 1. Hana Arapović/Dora Ćosić (Mladost), 2. Neva Gojković/Victoria Pustaj (Mladost), 3. Jelena Vukelić/Sena Smailji (Varaždin/Srdoči) i Bruna Borovec /Dora Popec (Starr/Pula); ekipno: 1. Mladost, 2. STK Zagreb, 3. Pula; Mješoviti parovi: 1) Leo Vekić/Bruna Borvec (STK Zagreb/Starr), 2. Rino Vidan/Dora Ćosić (TIS/Mladost), 3. Borna Petek/Hana Arapović (STK Zagreb/Mladost) i Luka Zlatkov /Zrinka Rebić (STK Zagreb); Mlađi kadeti, pojedinačno: 1. Petar Zidarić (Pula), 2. Mateo Terihaj (Samobor), 3. Lovro Horvat (Samobor) i Matija Zohil (Pula); parovi: 1. Nikola Jurić/Ivan Smiljanić (Marathon/Požega), 2. Petar Zidarić/Matija Zohil (Pula), 3. Lovro Horvat/Fran Šimunović (Samobor) i Matija Volf/Mateo Terihaj (Mihovljan/Samobor); ekipno: 1. Pula, 2. Samobor, 3. Vodovod... Mlađe kadetkinje, pojedinačno: 1. Lana Benko (TIS), 2. Viktorija Oslaković (Jaska), 3. Barbara Tepeš (STK Zagreb) i Petra Gašpar (Mladost); parovi: 1. Lana Benko/Laura Šakić (TIS/Malinska-Dubašnica), 2. Barbara Tepeš /Nera Vujasinović (STK Zagreb/Požega), 3. Julija Schweigert/Viktorija Oslaković (Donji Miholjac /Jaska) i Hana Miličić/Laura Vidaković (Donji Miholjac); ekipno: 1. Donji Miholjac, 2. Mladost, 3. TIS...; mješoviti parovi: 1. Petar Zidarić/Lana Benko (Pula/TIS), 2. Mateo Terihaj/Anđela Živković (Samobor/ Šibenik), 3. Matija Volf/Petra Gašpar (Mihovljan/Mladost) i Ivan Smiljanić/Karla Ivčić (Požega/Sveti Jakov)

Linker
19. travanj 2024 21:05