Ivor Ban

 RICHARD KALOCSAI/HSTS
FENOMENALAN DOSEG

Hrvat osvojio svjetsko srebro! Mlada senzacija bila je na korak do trona u Portugalu

Nakon osam godina Hrvatska opet ima medalju sa svjetskog prvenstva. Malo je falilo za zlato.
Piše: Siniša BožićObjavljeno: 08. prosinac 2021. 12:07

Ivor Ban je viceprvak svijeta u parovima. U finalu u portugalskom gradu Vila Nova de Gaia 18-godišnji hrvatski stolnotenisač i Mađar Csaba Andras poraženi su od Rusa Maksima Grebneva i Vladimira Sidorenka s 3:2 (-9, -6, 9, 7, 9). Ostaje žal jer su bili jako blizu tituli. Vodili su 2:0 u setovima, a u trećem su još i poveli 2:0. No, na kraju je odluka stigla u petom setu gdje su Ban i Andras poveli 9:8, no Rusi su i ovog puta uspjeli okrenuti tijek susreta.

Ono što nas čini ponosnim je da nakon osam godina, u muškoj konkurenciji čak 17 godina, Hrvatska opet ima medaljaša na svjetskoj pozornici. Ukupno smo dosad na juniorskim svjetskim prvenstvima osvojili dvije medalje. Jednu u muškim parovima, drugu u miksu, a zajedničko im je što su obje brončanog sjaja. Prvu su osvojili Andrej Gaćina i Tomislav Zubčić 2004., a drugu je osvojila Lea Rakovac 2013. u paru s Talijanom Muttijem.

Treću potpisuje Ivor Ban, koji iz Portugala nosi srebro. U pojedinačnoj konkurenciji Ban je zaustavljen u četvrtfinalu, a korak do medalje zaustavio ga je Kinez Zeng Beixun s 4:3 (5, -6, 8, 4, -7, -8, 8). Šteta, bio je to odličan meč, a naš stolnotenisač je bio blizu da iznenadi favoriziranog Kineza. Ban se vratio nakon 1:3, no nedostajalo je malo sreće za potpuni preokret.

Linker
23. travanj 2024 12:05