Ivor Ban nakon što je šokirao Antona Kallberga u polufinalu Lige prvaka

 CHRISTOPHER JOST Ettu
IPAK - KRAJ BAJKE

Hrvat režirao senzaciju i šokirao 14. igrača svijeta, ovo će se pamtiti: ‘Najveći skalp karijere‘

Austrijski Wiener Neustadt nije uspio iznenaditi Borussiju Düsseldorf u polufinalu Lige prvaka (1:3)
Piše: Siniša BožićObjavljeno: 31. ožujak 2024. 21:18

Austrijski Wiener Neustadt nije uspio iznenaditi Borussiju Düsseldorf u polufinalu Lige prvaka (1:3), ali sami prolazak na završnicu ostat će upamćen kao jedno od većih iznenađenja najelitnijeg europskog klupskog natjecanja.

Nitko austrijskom predstavniku nije davao prevelike šanse da će vidjeti Final Four, a u tom uspjehu ogroman doprinos dala su i dva Hrvata, Frane Kojić i Ivor Ban.

Sedmerostruki pobjednik Lige prvaka bio je veliki favorit u ovom susretu, a na startu meča Nijemac Timo Boll, jedan od najboljih europskih igrača svih vremena, je pobijedio Franu Kojića s 3:0.

- U jednom trenutku bila je tijesna razlika između poraza i pobjede. Kojić me natjerao da igram svoj najbolji stolni tenis i zadovoljan sam svojom pobjedom - kazao je Boll, koji u 43. godini i dalje igra odličan stolni tenis, a u karijeri je osvajao mnogo trofeja, među ostalim osam puta je bio europski prvak u pojedinačnoj konkurenciji.

No, da Nijemcima sve ne ide po planu pobrinuo se Ivor Ban, koji je šokirao Antona Kallberga, inače 14. igrača svijeta. Ban je 362. na svijetu i šest godina mlađi od Šveđanina.

- Bez riječi sam. Nisam ovo očekivao. Došao sam ovdje igrati svoj najbolji stolni tenis. Pomoglo je što smo ovdje bez stresa, mi smo autsajderi i nismo imali što izgubiti - govorio je nakon meča Ban te dodao:

- Nije bilo za očekivati da će itko od nas dobiti neki meč. Ok, Frane je igrao s Bollom, s njim bi svi imali minimalne šanse. Igrao sam dobro, bilo je dosta grešaka u prvim loptama, ali s njegove strane više i po meni je to presudilo. Do trećeg seta je bilo poen za poen, a u trećem setu sam okrenuo 7:9. Sretan sam, pobijedio sam igrača koji je 14. na svijetu. Da, ovo mi je vjerojatno najveći skalp u karijeri s obzirom na ranking.

Dosad je na seniorskoj sceni pobjeđivao Zhou Yua, Stoyanova, Takakiwu i Jin Takuyu, a od nedjelje u zbirku je dodao i Kallberga. Lijep poticaj za dalje.

Nakon tog meča Dang Qiu, inače aktualni europski prvak, se lako obračunao s Aleksandrom Khaninom, a za kraj Kallberg je s 3:0 svladao Kojića i gurnuo Borussiju u još jedno finale gdje će igrati s domaćinom Saarbrückenom, koji je pobijedio Ulm s 3:2.


Polufinala

Wiener Neustadt - Borussia Düsseldorf 1:3

Frane Kojić – Timo Boll 0:3 (-5, -5, -9)

Ivor Ban - Anton Kallberg 3:0 (11, 9, 9)

Aleksandr Khanin - Dang QIU 0:3 (-7, -8, -5)

Frane Kojić - Anton Kallberg 0:3 (-9, -8, -11

Ulm - Saarbrücken 2:3

Truls Moregard - Darko Jorgić 3:1 (10, 8, -11, 7)

Dimitrij Ovtcharov - Patrick Franziska 0:3 (-4, -8, -5)

Quadri Aruna - Eduard Ionescu 2:3 (4, -9, -7, 8, -5)

Truls Moregard - Patrick Franziska 3:1 (8, -10, 8, 10)

Dimitrij Ovtcharov - Darko Jorgić 0:3 (-7, -4, -8)

Linker
31. ožujak 2024 21:32