Prvaci Austrije - Ivor Ban i Frane Kojić

 HSTS
VELIKI USPJEH

Hrvati opet poharali Austriju: ‘Sezona iz snova, uz duplu krunu ušli smo među četiri najbolje momčadi u Europi‘

Hrvatski reprezentativci Frane Kojić i Ivor Ban osvojili duplu krunu u Austriji
Piše: Siniša BožićObjavljeno: 02. svibanj 2024. 20:28

Frane Kojić i Ivor Ban opet su poharali Austriju. Hrvatski stolnotenisači predvodili su Wiener Neustadt do obrane naslova prvaka s čime su potvrdili duplu krunu ove sezone s obzirom na to da su ranije osvojili i Austrijski kup.

Prvi dio sezone su bili četvrti na tablici, da bi regularni dio sezone završili na drugom mjestu. U polufinalu su zbog boljih poena prošli Salzburg (oba susreta 3:3), a potom su u finalu deklasirali Walter Wels s 4:0 i obranili naslov prvaka.

- Ovo je treća sezona kako sam ovdje i drugi naslov prvaka, a uz to osvojili smo tri Kupa, igrali u finalu Europskog kupa i osvojili treće mjesto u Ligi prvaka. Sezona iz snova za nas, uz duplu krunu ušli smo među četiri najbolje momčadi u Europi, a realno po jačini sastava i financijama ne pripadamo tom društvu. Bila je ovo sezona puna uspona i padova. U prvom dijelu smo bili četvrti, ‘visio’ nam je ulazak u doigravanje, no nakon toga smo se pojačali s Japancem. Kad je bilo najteže bili smo najbolji - istaknuo je Frane Kojić, kojem je ovo drugo prvenstvo i peti Kup otkako igra u Austriji.

Inače, Kojić je u regularnom dijelu sezone završio s omjerom pobjeda i poraza 15-5 (18-6 s doigravanjem) po čemu je četvrti igrač lige, dok je Ban 12. igrač lige s omjerom 10-8 (11-10 s doigravanjem). U parovima su uvjerljivo prva kombinacija lige s omjerom 10-1 (13-1 s doigravanjem).

- Cijelu sezonu smo radili za ovaj tjedan, borili se s konkurencijom, ali i sami sa sobom. U finalu smo krenuli odlično, poveli 2:0, a potom sam ja vodio 1:0 i 2:1 protiv Wetzela, pa imao u četvrtom setu prednost od 10:8 i gdje nisam iskoristio četiri meč lopte. U odlučujućem setu sam poveo 2:0, pa gubio 2:4, ali na kraju ipak slavio sa 6:4. Pobijedio sam uz dosta sreće, ali i mentalne čvrstine. Sve ono na čemu sam radio ove sezone se sada isplatilo. Taj dan mi je bio rođendan, tako da je ovo bio savršen poklon - istaknuo je Ban, koji je u dvije sezone u Austriji osvojio dva prvenstva i dva Kupa.

SolexConsult TTC Wiener Neustadt – Felbermayr Wels 4:0 (Shusuke Okano – Andreas Levenko 3:1, Frane Kojić – Maciej Kolodziejczyk 3:0, Ivor Ban – Felix Wetzel 3:2 (6:4), Ivor Ban/ Frane Kojić – Maciej Kolodziejczyk/Felix Wetzel 3:0)

Linker
02. svibanj 2024 20:28