SN
JAKI TURNIR U ZAGREBU

Hrvatice napravile sjajan posao i ušle u četvrtfinale, čeka ih okršaj sa svjetskim doprvakinjama

Hrvatska se ogledala s Indijom, a u prvom su planu u Domu sportova, kao i obično, Kinezi
Piše: Dean BauerObjavljeno: 29. lipanj 2023. 19:03

Četvrtog dana natjecanja na WTT Contender turniru u Domu sportova ogledali su se Hrvatska i - Indija! U redu, jasno da je ovdje sve puno Azijata, da su Kinezi i Kineskinje u prvom planu, da je u četvrtak prvi put zaigrao u Zagrebu i svjetski prvak, igrač broj 1 Fan Zhedong. Točno je i da se u Domu sportova - od jutra do večeri - nalazi desetak tik-tokerica iz Kine koje po cijelom svijetu prate njihove najbolje stolnotenisače. Naime, njihova je popularnost ondje apsolutno nemjerljiva s popularnošću ijednog hrvatskog sportaša. Ikada!

Međutim, koliko god pratili i kineske, korejske, japanske i ine igrače i igračice, na ovom su nam turniru - kao i uvijek, doduše - ipak daleko najbitniji i najzanimljiviji Hrvati i dakako Hrvatice. S tog gledišta smo onda zapisali da je četvrtak u Domu sportova bio dan susreta Hrvatske i Indije. Kad god bi pogledali za stol za kojim je netko od naših predstavnika, s druge strane... Indija. Dobro, uglavnom. Nije tako bilo odmah od početka.

Naime, dan su od Hrvata započeli 1. kolom mješovitih parova, Lea Rakovac i Ivor Ban protiv sjajne kineske kombinacije Gaoyuan Lin, sedmi igrač na svijetu i Yidi Wang, četvrta igračica svijeta. Već na prvi pogled izgleda moćno i teško savladivo, pa ipak... Prvi je set pripao hrvatskom paru (12:10). Štoviše, i sljedeća dva koja su pripala suparnicima su bili - kako se veli - "u fiksu", tek je četvrti set kineski par uvjerljivo dobio povevši u jednom trenutku čak 7:1.

- Nismo imali prije meča nikakvih očekivanja, pa je možda i to malo doprinijelo nešto opuštenijoj igri i sve u svemu solidnom izdanju - nakon igre parova s Leom Rakovac će naš Ivor Ban.

- Stresa nije bilo, samo smo pokušali igrati što je bolje moguće. Prvi set smo dobili, drugi je bilo gusto do 9:9, a onda... Ma, kvalitetniji su realno. Međutim, mislim da smo mi super igrali. Prvi put sam sad igrao s Leom, te što se mene tiče ja sam spreman, volio bih i dalje igrati s njom u paru.

Po onome što su prikazali u prvom svom zajedničkom meču, i to protiv opako jake kineske kombinacije, ovaj bi hrvatski par mogao imati lijepu budućnost.

Veliki su posao obavile Ivana Malobabić i Mateja Jeger Majstorović plasiravši se u četvrtfinale zagrebačkog turnira. Protiv sebe su u četvrtak imale indijske sestre Mukherjee koje su prošli tjedan osvojile u igri parova WTT u Tunisu.

- Mislim da je od početka to bila tvrda, teška igra, snažan meč. Koliko znam one i inače cijelo vrijeme igraju zajedno, ne samo u Tunisu - nakon pobjede će Mateja Jeger Majstorović.

- Mi smo bile strpljive i na kraju pobijedile. Mislim da smo obavile dobar posao.

U petak će, u četvrtfinalu Ivana i Mateja imati protiv sebe svjetske doprvakinje, Korejke Jeon i Shin.

Na pragu dobrog posla su bili i par Ivor Ban - Borba Petek. Vodili su 2-0 protiv indijskog para Thakkar i Shah. Treći su set imali "na dlanu", ali izgubili 13:11. Tu su se i "raspali" u posljednja dva seta.

Linker
02. svibanj 2024 02:03