Hana Arapović

 MATIJA DJANJESIC Cropix
STOLNI TENIS

Hrvatice nisu uspjele iznenaditi Egipat, s Malezijom za osminu finala Svjetskog prvenstva

Egipćanke su bile favorit, ali ostaje žal jer smo s pobjedom mogli direktno u osminu finala
Piše: Siniša BožićObjavljeno: 20. veljača 2024. 09:19

Hrvatska ženska stolnoteniska reprezentacija poražena je u posljednjem susretu skupine 8 od Egipta (3:0), ali dobra je vijest da unatoč tom porazu nastavlja natjecanje na Svjetskom prvenstvu. Naime, Češka je s 3:1 bila bolja od Ukrajine te nas pogurnula na treće mjesto koje vodi u daljnje razigravanje za osminu finala gdje nas čeka Malezija.

Hrvatska je dan ranije napravila veliko iznenađenje protiv Francuske (3:0), ali s Egiptom nije bio naš dan. U tri susreta samo set i Egipćanke su zasluženo osvojile drugo mjesto u skupini. Prvi meč je pripao Hani, ali na našu žalost, onoj egipatskoj koja drži 30. mjesto na svijetu. Goda je s 3:1 svladala Arapović i nanijela joj prvi poraz na ovom SP. Za 2:0 najbolja Egipćanka Dina Meshref, 27. na svijetu, s 3:0 je nadigrala Leu Rakovac, dok je i u posljednjem meču sve otišlo na stranu suparnica. Prva dva seta su završena u fiksu, na 17:15 i 14:12, ali više od toga nije išlo. Yousra Helmy je s 3:0 svladala Mateju Jeger Majstorović.

Egipćanke su bile favorit u ovom susretu, ali ostaje žal jer smo s pobjedom koja bi nas odvela direktno u osminu finala, gdje bi čekali nekog iz dvoboja drugoplasiranih i trećeplasiranih reprezentacija. Tako bi se izbjegle sve najjače reprezentacije. Pogotovo nakon što smo deklasirali izrazitog favorita Francusku. Ostaje žal i za prvim susretom skupine, gdje smo ispustili oslabljenu Ukrajinu. No, na kraju, ne treba tugovati previše jer smo na ovo SP ušli naknadno, bez velikih najava i kao najslabije rangirana ekipa u skupini, dok smo sada u igri za osminu finala. Slijedi meč s Malezijom (21. veljače, 02.00 po hrvatskom vremenu). Ako prođemo Maleziju, čekat će nas vrlo jaki Japan. Ali, to su već slatke brige, pogotvo ako znamo da u osmini finala SP-a nismo bili 14 godina.

HRVATSKA - EGIPAT 0:3

Arapović - Goda 1:3 (-4, -7, 8, -9)

Rakovac - Meshref 0:3 (-4, -11, -8)

Jeger Majstorović - Helmy 0:3 (-15, -12, -5)

Poredak: Francuska 3-1, Egipat 3-1, Hrvatska 2-2, Češka 1-3, Ukrajina 1-3

Linker
27. travanj 2024 14:24