Hana Arapović

 MATIJA DJANJESIC Cropix
STOLNI TENIS

Hrvatice totalno nadigrale Čehinje i vratile se u igru za prolazak skupine, a sad slijedi meč s neporaženim Francuskinjama

Francuskinje su su prvi favorit skupine, a nakon toga slijedi važan i posljednji meč skupine protiv Egipćanki
Piše: Siniša BožićObjavljeno: 18. veljača 2024. 15:48

Kako bi nedjelja bila potpuno uspješna pobrinula se i naša ženska reprezentacija koja je ostvarila prvu pobjedu na Svjetskom prvenstvu.

Dominantan nastup naših stolnotenisačica koje su nadigrale Češku s 3:0. U prvom dvoboju u Busanu Hrvatice su ispustile Ukrajinke (3:2), ali sad su sve naplatile u susretu s Čehinjama i ostale u igri za prolazak u daljnje razigravanje.

Na startu meča Arapović je s 3:0 svladala Blaškovu, a potom je Rakovac s 3:2 pobijedila Matelovu, inače prvu češku igračicu koja drži 74. mjesto na svijetu. Priču je zaključila Jeger Majstorović svladavši s 3:0 Zaderovu. Inače, ista ta Češka je dva dana ranije izgubila od Francuske s 3:2, koja je debelo prvi favorit skupine.

Hrvatice u ponedjeljak u 9 sati po hrvatskom vremenu igraju s Francuskinjama, dok ih 20. veljače čeka dvoboj s Egiptom.

- Kao što sam i rekao u najavi SP-a očekivao sam da s Češkom imamo najviše šansi. Imaju Matelovu, koja je nešto kvalitetnija od naših cura, a druga i treća igračica su poput naših ili slabije. Hana je odlično otvorila, iako je Blaškova neugodna igračica. Recimo, dan ranije je Čehinja bila bolja od Francuskinje Zarif. Hana je igrala zrelo, taktički je sve odrađeno super. U drugom meču Lea je svladala Matelovu, koja je ranije pobijedila Francuskinju Pavade. No, ovog puta Lea je igrala puno bolje nego na otvaranju SP-a. Osjetila je natjecateljski naboj i odgovornost, dok je u prvom meču bila nervozna, u stresu, pogotovo taj peti set. Izgubila je praktički dobiven meč. Mateja je odradila solidan meč, iako je u drugom setu gubila 10:4 i uspjela preokrenuti. Ostala je pribrana i zasluženo dobila. Iskreno, nisam baš očekivao pobjedu od 3:0, ali ispalo je super - kazao je izbornik Dragutin Šurbek.

Slijedi nam meč s Francuskinjama, a za nas je taj meč bez velikih najava. Francuskinje su debelo prvi favorit skupine, trenutno imaju skor 3-0. Naravno, to ne znači da nećemo tražiti šansu za iznenađenje.

- S Francuskom se nadam da će cure biti rasterećene i pružiti svoje najbolje igre. Posljednjeg dana nam ostaje meč s Egiptom gdje mislim kako se možemo ‘pohrvati‘ s njima. Egipćanke jesu nešto kvalitetnije, ali imamo šanse - dodao je Šurbek.

Pobjedama nad Ukrajinom i recimo Egiptom Hrvatska bi prošla dalje kao drugoplasirana, što bi bio odličan rezultat. No, dobra je vijest da smo i dalje u igri za prolazak skupine. Treba nam pobjeda Češke nad Ukrajinom te da naše djevojke svladaju Egipat.


Raspored i rezultati mečeva

16. 2. vs. Ukrajina 2:3

18. 2. vs. Češka 3:0

19. 2. vs. Francuska (09.00)

20. 2. vs. Egipat (02.00)


Poredak: Francuska 3-0, Hrvatska 1-1, Egipat 1-1, Ukrajina 1-1, Češka 0-3


Ostali rezultati: Francuska - Češka 3:2, Egipat - Češka 3:1, Francuska - Ukrajina 3:0, Francuska - Egipat 3:0

Linker
30. travanj 2024 20:54