Hana Arapović i Borna Petek

 HSTS
VELIKI USPJEH

Hrvatska nakon osam godina opet ima zlato s juniorskog TOP 10 turnira: Hana Arapović osvojila Tours!

U posljednjem kolu Hana je dominantnom igrom svladala najveću suparnicu i uzela najsjajnije odličje
Piše: SNObjavljeno: 03. listopad 2022. 14:46

Nakon plasmana stolnotenisača u osminu finala SP-a, iz Francuske stiže još jedna lijepa vijest. Hana Arapović osvojila je europski juniorski Top 10 turnir u Toursu i okrunila ne samo odlična tri dana, već i godinu sjajnih nastupa, izvijestili su iz Hrvatskog stolnoteniskog saveza.

Hana je na kraju ostvarila čak osam pobjeda i tek jedan poraz, isto kao i Rumunjka Zaharia. O prvom mjestu je odlučivao upravo njihov zadnji međusobni dvoboj na turniru, u kojem je Hana pokazala klasu i dominantno s 4:1 svladala svoju veliku suparnicu za zlato.

Koliko je velik ovaj rezultat govori i podatak da su posljednji put Hrvatskoj zlato u juniorskoj konkurenciji na Top 10 donijeli Filip Zeljko i Lea Rakovac i to još prije osam godina! Posljednjeg dana naša predstavnica upisala je dvije pobjede i poraz. Osim Zaharije svladala je i Poljakinju Brzysku (4:3), gdje se vratila nakon 2:3, dok je s 4:1 poražena jedino od, na kraju brončane, Rumunjke Singeorzan.

Borna Petek je posljednjeg dana imao skor 1-2, a sva tri jako teška meča otišla su na maksimalnih sedam setova. Pobjedu koju svakako treba istaknuti upisao je protiv Rumunja Istratea nakon što je gubio 2:3. Od Rumunja Bujora je poražen s 12:10 u sedmom setu u meču u kojem je čak pet setova riješeno u fiksu. U zadnjem meču protiv Francuza Deschampsa je vodio 3:1, da bi na kraju izgubio 4:3. Trodnevni turnir završio je s dvije pobjede i sedam poraza, kao i Česi Belik i Stalzer i zauzeo predzadnje, deveto mjesto.

Linker
17. travanj 2024 03:57