Ivana Malobabić (arhiva)
 

 DAMIR KRAJAC Cropix
OPROŠTAJ OD EURA

Hrvatske stolnotenisačice poražene od Portugala osmini finala Europskog prvenstva

‘Imali smo težak ždrijeb, Rumunjke, pa Portugalke, a to su među jačim reprezentacijama na Euru‘
Piše: HinaObjavljeno: 14. rujan 2023. 14:51

Hrvatska ženska stolnoteniska reprezentacija zaustavljena je u osmini finala Europskog prvenstva u Malmoeu od Portugala s 1-3.

Naše predstavnice su se nadale da bi mogle ugroziti favorizirani Portugal, koji nas je pobjeđivao na zadnja dva EP-a, ali od starta je bilo jasno da će to biti jako teško izvedivo.

Shao Jieni se od početka susreta nametnuka Ivani Malobabić, prvi set je pobijedila 11-2, a u tom ritmu je nastavila tijekom cijelog susreta (3:0). U drugom susretu Mateja Jeger Majstorović je bolje otvorila, vodila je 7-3 protiv Yu Fu, ali 44-godišnja Portugalka je do kraja seta ispustila još poen. U drugom setu je Yu Fu totalno dominirala, a ubrzo je i sve finiširala (3-1). Ipak, nadu je probudila Hana Arapović, koja je s 3-0 nadigrala Ines Matos. U četvrtom susretu Jeger Majstorović je odlično krenula, spasila set loptu i osvojila prvi set. No, to je, ispostavilo se, bilo manje više sve u tom susretu. Shao Jieni je pokazala svoju raskoš i u sljedeća tri seta susret je bio dosta izvjestan (3-1).

Realno, za nešto više potrebna je bila pobjeda u prva dva meča, ali kineski bedem pod portugalskom zastavom je ovog puta bio preraspoložen za naše predstavnice.

"Očekivao sam da bi Ivana mogla namučiti Shao Jieni, ali Portugalka je bila dosta bolja. Nedavno je igrala sa švedskim lovcem i izgubila, ali Bergstrom ipak igra totalno drukčiju igru. Da je meč otišao u peti meč ubacio bi Leu Rakovac, ali, nažalost, do toga nije došlo. Tražio sam u tom prvom krugu partiju, a i htio sam takav raspored mečeva,. Mateju je s Yu Fu dobro krenula, po meni je trebala dobiti taj prvi set, ali nekoliko grešaka i Portugalka se izvukla. Možda bi se meč drukčije razvijao da je povela... Hana je odlično igrala, bez obzira na to što je jača od Portugalke. Treba to dobiti, pogotov kada gubiš 2-0 u mečevima. Shao je i u drugom susretu bila jako raspoložena, odigrala je odličan meč", istaknuo je izbornik Dragutin Šurbek za službenu stranicu HSTS-a.

"Imali smo težak ždrijeb, u skupini Rumunjke, a sada Portugalke, a to su među jačim reprezentacijama na ovom Euru. Nikako nisam nezadovoljan, mi smo primarni cilj ispunili, a to je plasman među 16. Realno, od ove ekipe vrhunac očekujem na sljedećem Europskom prvenstvu".



HRVATSKA - PORTUGAL 1-3

Malobabić - Shao Jieni 0-3 (-2, -4, -5)

Jeger Majstorović - Yu Fu 0-3 (-8, -2, -7)

Arapović - Matos 3-0 (6, 10, 6)

Jeger Majstorović - Shao Jieni 1-3 (10, -3, -5, -6)

Linker
02. svibanj 2024 02:55