Frane Kojić i Ivor Ban s trofejom

 HSTS
STOLNI TENIS

Hrvatski reprezentativci u dramatičnom finalu postali prvaci Austrije, a naslov su proslavili na - stolu

U meču odluke Frane Kojić nije smio izgubiti niti set
Piše: Siniša BožićObjavljeno: 19. svibanj 2023. 11:21

Nakon što su Andrej Gaćina i Tomislav Pucar pokorili Italiju, druga dvojica hrvatskih stolnotenisača su identično napravila u Austriji.

Frane Kojić i Ivor Ban postali su prvaci Austrije, a drame u finalu nije nedostajalo s obzirom na to da je njihov klub Wiener Neustadt gubio 3:1 od Welsa. No, nakon što je Matsudaira s 3:1 svladao Levenka, meč odluke pao je na Kojića. U tom susretu hrvatski reprezentativac nije smio ispustiti niti set, s 3:0 je nadigrao Mađara Ecsekija i donio svom klubu drugu titulu ove sezone.

Wiener Neustadt je postao prvak zahvaljujući razlici u poenima, setovi su završili 12:12, dok su poeni bili 219:201. Kojić je nakon zadnjeg poena završio na stolu, razderanog dresa, a uskoro su mu se pridružili i suigrači.

- Bilo je ovo jedno od najdramatičnijih finala austrijskog prvenstva. Za mene pogotovo težak susret s obzirom na to da sam u drugom meču protiv Levenka ispustio 2:1 i 7:3, a potom sam kod 2:2 vodio 3:0. Posljednji set se igra do 6, tako da sam propustio veliku priliku. Umjesto da vodimo 2:0 u mečevima, doveli smo se u jako kompliciranu situaciju. Na kraju sam sve imao u svojim rukama u odlučujućem meču. Gotovo ista situacija kao i lani, samo što sam tada izgubio set i sve je bilo gotovo. Ovog puta smo ipak gledali drukčiju priču. Pružio sam u tom meču možda najbolju igru ove sezone, baš kad je bilo najvažnije - kazao je Kojić te se osvrnuo u prošlost kada nije sve bilo baš tako bajno.

- Početkom sezone, u rujnu, puknula mi je tetiva. Trebao sam pauzirati dva mjeseca, možda i više, ali sam morao igrati te smo tu polusezonu nekako izvukli. Najviše sam zahvalan Tomislavu Bućancu i poliklinici Movens jer su me vratili u život.

Inače, obojica naših igrača imaju potpisane ugovore s Wiener Neustadtom i za sljedeću sezonu.

Felbermayr Wels – SolexConsult Wiener Neustadt 3:3 (setovi 12:12, poeni 201:219): Ecseki - Matsudaira 2:3, Levenko - Kojić 3:2, Kolodziejczyk - Ban 3:1. Kolodziejczyk/Ecseki - Ban/Matsudaira 3:0, Levenko - Matsudaira 1:3, Ecseki - Kojić 0:3

Linker
27. travanj 2024 01:52