Novi europski prvaci - Csaba Andras i Ivor Ban

 SIMION SEBASTIAN TATARU
SJAJAN USPJEH

Ivor Ban europski prvak u parovima: ‘Ovo je bio naš najbolji meč ikada i napokon smo uspjeli!‘

Ivor Ban i Mađar Csaba Andras su europski prvaci u konkurenciji do 21 godine
Piše: Siniša BožićObjavljeno: 18. rujan 2022. 20:33

Lani su u belgijskom gradu Spa osvojili srebro, zlato im je izmaknulo za dlaku, ali ovog puta hrvatsko-mađarski par otišao je do samog kraja. U finalu, u rumunjskom gradu Cluj Napoci, su s 3:0 (3, 7, 11) nadigrali Talijane Oyebodea i Rossija.

- Ovo je bio naš najbolji meč ikada i napokon smo uspjeli. Ovo nam je prvo zlato nakon što u prethodna dva finala nismo uspjeli doći do naslova. Prošle godine u finalu EP-a do 21 godine izgubili smo s 3:2, a istim rezultatom smo poraženi u finalu parova na juniorskom Svjetskom prvenstvu! Možete zamisliti našu sreću nakon pobjede od 3:0 - rekao je Ban.

Ivor Bana je do zlata vodio izbornik juniorske reprezentacije Željan Gaćina. Inače, karijeru je počeo u Mladosti, da bi protekle četiri godine trenirao i igrao u GSTK Zagreb.

image

Pobjednički zagrljaj Bana i Csabe Andrasa

SIMION SEBASTIAN TATARU

U tom periodu je bitno napredovao u karijeri s obzirom da je osvojio brojne medalje na europskim i svjetskim smotrama, dogurao do seniorske reprezentacije, a i ostvario renking karijere u svibnju 2022. kada je bio 137. igrač svijeta. Devetnaestgodišnji ljevrouki stolnotenisač iz Zagreba od ove će sezone igrati i za autrijski Wiener Neustadt.

image

BAN Ivor CRO ANDRAS Csaba HUN

SIMION SEBASTIAN TATARU

Linker
26. travanj 2024 05:55