Miu Hirano

 IVANA NOBILO Cropix
WTT Contender Zagreb

Japanka Miu Hirano uzdrmala Kineze u Domu sportova i osvojila Zagreb, Lin Gaouyan bolji od svjetskog prvaka

Sljedeće godine WTT Contender Zagreb bi se trebao igrati u Areni
Piše: Siniša BožićObjavljeno: 03. srpanj 2023. 12:40

U Domu sportova okončan stolnoteniski turnir WTT Contender Zagreb, svakako jedan od jačih stolnoteniskih turnira koji su se održali u Hrvatskoj.

Glavne zvijezde turnira bili su aktualni svjetski prvaci, Fan Zhendong i Sun Yingsha. Zanimljivo, oboje su igrali finale, ali na kraju su se morali zadovoljiti srebrom. Fan Zhendong je svladan od sunarodnjaka Lina Gaoyuana s 4:3 (9, -6, 13, -12, -6, 9, 9). Bio je to njihov 12 susret u karijeri, a trenutni omjer je 8-4 u korist Fana.

- Ovo je bio težak meč, obojica smo igrali jako dobro. Nisam previše razmišljao o suparniku prije meča, samo sam se htio prepustiti i igrati. U ovom susretu sam odigrao mnogo prekrasnih udaraca, bilo je naporno, ali sam na kraju i profitirao - kazao je Lin Gaoyuan.

image

Lin Gaoyuan

IVANA NOBILO Cropix

Kod djevojaka Japanka Miu Hirano je napravila pravi podvig u Domu sportova. Lani je ovdje bila druga, sada se popela stepenicu više i osvojila turnir. I prvi put u karijeri pobijedila Sun Yingsha s 4:3 (-4, 9, -6, 7, -7, 12, 6), s obzirom na to da je u dosadašnja četiri susreta uvijek slavila Kineskinja. Inače, Sun je ove godine osvojila vrlo jake turnire u Singapuru i Xinxiangu, kao i SP u Durbanu, Zagreb je trebao biti njezina šesta titula na WTT turnirima, ali na kraju se veselila Japanka. Rezultat koji svakako neće lijepo odjeknuti u Kini.

- Bila sam dobro pripremljena na dvoboj sa Sun Yingshom. Posljednji put kada sam igrala s njom, prije nekih pet godina, nisam bila dobra u odlučujućem setu. Za razliku od tada sada sam bila vrlo dobra u odlučujućim poenima. Pa čak kada sam ispustila vodstvo od 10:6 u šestom setu. Nakon tog seta nisam izgubila vjeru u pobjedu i zato sam presretna - istaknula je Miu Hirano.

Vijest je da i u ženskim parovima Kineskinje nisu uzele zlato, već su to ostvarile Korejke, Shin Yubin i Jeon Jihee. U finalu su s 3:2 (6, -8, -8, 10, 8) bile bolje od Liu Weishan i Qian Tianyi.

image

Kineski veleposlanik u Hrvatskoj Qi Qianjin, pobjednik Lin Gaoyuan, Fan Zhendong i Zoran Primorac, predsjednik HSTS-a


IVANA NOBILO Cropix

Kod muških parova dvojbi nije bilo, naslov je pripao Kinezima. Naime, oba para u finalu su Kinezi, a zlato su osvojili Yuan Licen i Lin Shidong nakon što su s 3:1 (9, 11, -10, 4) svladali Lianga Jingkuna i Lina Gaoyuana.

Muškim finalistima odnosno pobjednicima nagrade su uručili Qi Qianji, kineski veleposlanik u RH, i Zoran Primorac, predsjednik HSTS-a. Najboljim u ženskoj konkurenciji nagrade su uručili Damir Bakić, predsjednik Odbora za obrazovanje i sport, koji je u ovom slučaju bio ispred gradonačelnika Zagreba Tomislava Tomaševića te Renato Čengić, direktor HSTS-a. Najboljim ženskim parovima nagrade su uručili Vjekoslav Šafranić, predsjednik ZSS-a i Dragan Knežević, član Izvršnog odbora HSTS-a, dok su muškim parovima nagrade uručili Mirela Šikoronja Ivančin i Goran Petrović, članovi Izvršnog odbora HSTS-a. Dan ranije najbolje u mješovitim parovima nagrade su uručili Zlatko Čordaš i Mario Dokmanić, članovi Izvršnog odbora.

Inače, sljedeće godine WTT Contender Zagreb će se igrati na drugoj lokaciji, a to bi trebala biti Arena. Naime, Dom sportova bi za koji mjesec trebao u temeljitu obnovu.

Linker
03. svibanj 2024 12:48