Zoran Primorac

 ZVONKO PAVIC Cropix
PROMJENA NA VRHU

Legenda se vratila na velika vrata! Jedan od najtrofejnijih hrvatskih sportova ima novog predsjednika

Jedan od najboljih hrvatskih sportaša zamijenit će Zlatka Pospiša, koji je Savez vodio 12 godina
Piše: Siniša BožićObjavljeno: 26. studeni 2022. 17:03

Zoran Primorac novi je predsjednik Hrvatskog stolnoteniskog saveza. Tako su odlučili skupštinari to jest predstavnici sedamdesetak klubova Hrvatske. Primorac je premoćno pobijedio sa 175 glasova naspram 21 protukandidata Gorana Munivrane. Jedan od najboljih hrvatskih sportaša zamijenit će na toj funkciji Zlatka Pospiša, koji je Savez vodio 12 godina.
Primorac iza sebe ima 30 godina karijere i u tom periodu je nastupao na sedam olimpijskih igara, osvojio je jednu medalju na OI, kao i 8 medalja sa SP-a, 12 medalja na EP-ima, dvostruki osvajač Svjetskog kupa itd.


Bio je član Izvršnog odbora Svjetske stolnoteniske federacije (ITTF), predsjednik Komisije za igrače, trener u ruskom UMMC, dopredsjednik HSTS-a, predsjednik Hrvatskog kluba olimpijaca. U tom razdoblju je ostvario međunarodni magisterij upravljanja sportskim organizacijama (MEMOS), postao magistar međunarodnih odnosa i diplomacije te završio Specijalistički diplomski stručni studij za izobrazbu trenera.


Realno, teško ćete naći bolji CV za predsjednika nekog saveza.


- Odlučio sam se na ovaj potez jer želim vratiti dug svojem sportu. Dosta sam prošao u sportskoj karijeri, kao i na upravljačkim funkcijama, a vjerujem da puno mogu ponuditi svojem stolnom tenisu, kojeg toliko volim i koji mi je toliko toga dao. Osjetio sam da je red da preuzmem odgovornost. HSTS je jedan od najtrofejnijih hrvatskih saveza, a takvim stilom trebamo nastaviti. Dat ću svu svoju energiju i znanje te se potpuno posvetiti ovom sportu kojeg neopisivo volim. Obišao sam dosta sredina, pričao s ljudima i slušao što ih muči. Sažetak kandidature je miks mojih ideja i toga što sam sakupio na terenu od ljudi. Detektirao sam najveće probleme hrvatskog stolnog tenisa, naših klubova, regija, igrača i trenera te mislim da svojim znanjem i iskustvom mogu napraviti neki iskorak - istaknuo je Primorac.


U novom sazivu Izvršnog odbora bit će 14 novih članova, a to su Dragan Knežević, Igor Malešević, Robert Mikac, Zlatko Čordaš, Mario Dokmanić, Danijel Rojnić, Ivo Čuković, Mirela Šikoronja, Bojana Poljak, Tomislav Frane Kojić, Ivan Juzbašić, Damir Belaj, Čedomir Miller, Goran Petrović i Zoran Primorac kao predsjedavajući.

Linker
05. travanj 2024 07:44