Hana Arapović i Tomislav Pucar

Stolni tenis
Prvenstvo Hrvatske, Vrsar, 2024, pojedinačno

 Hsts
STOLNI TENIS

Nema promjene na vrhu, Hana Arapović i Tomislav Pucar osvojili treću uzastopnu titulu prvaka Hrvatske

U muškim parovima novi prvaci su Luka Lozušić i Ivor Ban, a kod djevojaka titula je završila u rukama Andree Pavlović i Marte Vukelić. U mješovitim parovima zlato je pripalo Ivoru Banu i Hani Arapović
Piše: Siniša BožićObjavljeno: 24. ožujak 2024. 20:05

Tomislav Pucar (GSTK Zagreb) i Hana Arapović (Mladost) novi-stari su prvaci Hrvatske, a oboje su u Vrsaru osvojili treću uzastopnu titulu.
Pucar je u finalu s 4:0 pobijedio Andreja Gaćinu (STK Zagreb), a ujedno mu je to bila i najbolja partija na turniru. Nekoliko puta su Pucar i Gaćina igrali finala i uvijek je u službenim susretima kao pobjednik izašao 37-godišnji Zadranin. No, ne i ovog puta, u Vrsaru je svojih pet minuta dočekao devet godina mlađi Pucar, rodom iz Pule, koji je trenutno najbolje rangirani hrvatski stolnotenisač na svjetskoj rang listi. Inače, Pucaru je ovo treća uzastopna titula, dok je Gaćina vlasnik njih 11!

image

Stolni tenis
Prvenstvo Hrvatske, Vrsar, 2024, pojedinačno muški

Hsts

- Zadnje dvije sam osvojio protiv Filipa Zeljka. Teško je igrati protiv igrača s kojim treniram svaki dan. Znamo se napamet, sve trikove, servise, prijeme... No, drago mi je da sam ovaj put ja bio taj koji je slavio, izgubio sam dosad jedno 3-4 finala od njega. Iza mene su bila dva gusta meča s Banom i Benkom, obojica su imala u određenom trenutku prednost. Nije bilo lako, ali takvi mečevi znaju biti neugodni kad je riječ o mlađim dečkima. Nemaju što za izgubiti, samo biti heroji, a i oni napreduju svakog dana. Drago mi je da sam sve to pobijedio, a nadam se da će tako biti i ubuduće. Žao mi je zbog ozljede Gaćine, nadam se da će se uskoro oporaviti - istaknuo je Pucar.
Što se tiče finalnog meča Pucar je imao igru od početka, vrlo brzo je vodio 3:0. U četvrtom setu Gaćina je osjetio zatezanje u nozi, s kojom već dulje vrijeme vodi borbe, te je odlučio da neće ništa riskirati i predao je meč.
U ženskom finalu gledali smo reprizu lanjske završnice, ali ovog puta je bilo mnogo neizvjesnije. Ivana Tubikanec (Sveta Nedjelja) je vodila 3:1, držala sve konce igre u svojim rukama, ali nedostajao joj je i završetak priče. Hana Arapović (Mladost) se uspjela iščupati iz ponora, izjednačila na 3:3, a potom i dominirala u odlučujućem setu za treću uzastopnu titulu.
- Tubikanec je igrala jako dobro, taktički me nadmudrila i u tom trenutku nisam imala baš odgovora. Onda sam promijenila taktiku, iako su peti i šesti set također bili gusti. Naravno da sam zadovoljna, uspjela sam okrenuti meč, opet osvojila titulu, a posebno veseli me što smo vratili naslov prvaka u mješovitim parovima - kazala je Arapović, koja je u Vrsaru osvojila sve što je igrala.
Osim obrane pojedinačne titule, uzela je naslov u miksu, a u mlađeseniorskoj konkurenciji sva tri naslova prvaka.

image

Stolni tenis
Prvenstvo Hrvatske, Vrsar, 2024, pojedinačno žene

Hsts


Tubikanec je drugu godinu uzastopce dogurala do finala, a ovog puta je uspjehu pridodala i srebro iz parova.
- Prije finala nisam očekivala da će biti tako gusto, sva sam strgana i očekivala sam laku pobjedu za Hanu. Cijelu sezonu igram u Prvoj ligi, ipak su to lakši mečevi, a sada sam u Vrsaru ipak igrala s djevojkama iz Superlige. Na kraju sam dobro izvukla cijeli turnir. Šteta što se nije igralo do tri, do tada sam imala ideju, a od tada baš i ne. Zadnji setovi Hana je bila jako dobra i nisam imala odgovor na njenu igru. Dala sam sve od sebe, prezadovoljna sam - istaknula je Tubikanec, koja je sedam setova igrala i u polufinalu.

- Ne znam ni sama kako sam izdržala, nisam nešto prespremna, ali motivacija nikad nije bila upitna. Volim natjecanja, sportove, što god igram želim biti prva, a imam i nešto iskustva koje sigurno pomaže kada se lome susreti. Želim se zahvaliti Petri Petek, najboljoj trenerici bez koje ovo ne bi bilo moguće - zaključila je Tubikanec.
U muškim parovima novi prvaci države su Luka Lozušić i Ivor Ban (Vodovod/GSTK Zagreb). Imali su težak meč u polufinalu gdje su protiv branitelja naslova Borne Peteka i Luke Zlatkova, u petom setu gubili 7:3. Kad su to izvukli, u finalu su bez većih problema pobijedili Josipa Mustapića i Rinu Vidana (Požega/Starr) s 3:0. Inače, Ban i Lozušić su prvaci Hrvatske i u mlađeseniorskoj konkurenciji, a Ban je pridodao i dva zlata u mješovitim parovima s Hanom Arapović.
- Sretni smo jer smo u Vrsaru uzeli dva naslova, od toga ne može bolje. U polufinalu smo u jednom trenutku bili u lošijoj situaciji, ali sve smo izvukli. Što se mene tiče možda sam jedino mogao bolje u singlu kod seniora, ali ipak sam igrao protiv Pucara. U Vrsaru sam nastupio u šest kategorija i uzeo sam pet prvih mjesta - rekao je Ban, na što se nadovezao Lozušić

- Uvod u turnir možda nije bio najbolji, ali s mečevima smo bili sve bolji. Tjerali smo se međusobno da igramo sve bolje. U polufinalu smo u minutu nanizali četiri brza poena, ostali mirne glave i okrenuli tijek meča.
Kod djevojaka titula je završila u rukama Andree Pavlović i Marte Vukelić (STK Zagreb/TIS), a u finalu su s 3:0 bile bolje od Ivane Tubikanec i Zrinke Rebić (Sveta Nedjelja/STK Zagreb).
- Bez obzira na 3:0 svaki set je bio poprilično neizvjestan. Težak meč imale smo u polufinalu, ali u tom meču ni ja ni Marta nismo bile prave. Drago mi je da smo prošle dalje i uz lošiju igru. Što se tiče pojedinačnog dijela nisam zadovoljna rezultatom, ali u par navrata je odlučivala jedna loptica. No, kada god se meč lomio Cakol je bila jako dobra, pokazala je da je u dobroj formi. Nadam se da će se nekad to vratiti i na moju stranu - kazala je Pavlović.
U mješovitim parovima zlato je pripalo Ivoru Banu i Hani Arapović (GSTK Zagreb/Mladost). Europski prvaci do 21 godine nisu imali pravu konkurenciju na ovom turniru, kao i onom mlađeseniorskom kojeg su osvojili dva dana ranije. U četiri dana prvenstva za mlađe seniore i seniore Ban i Arapović su ispustili ukupno dva seta, a za kraj u finalu seniorskog su s 3:0 nadigrali Bornu Peteka i Andree Pavlović (STK Zagreb).

Rezultati

Stolnotenisači

Pojedinačno, polufinale: Pucar (GSTK Zagreb) - Benko (GSTK Zagreb) 4:2 (-8, 8, 7, -8, 7, 7), Petek (STK Zagreb) - Gaćina (STK Zagreb) 0:4 (-5, -9, -6, -9); finale: Pucar (GSTK Zagreb) - Gaćina (STK Zagreb) 4:0 (4, 8, 11, 0)

Parovi, polufinale: Petek/Zlatkov (STK Zagreb) - Lozušić/Ban (Vodovod/GSTK Zagreb) 2:3 (9, -10, -3, 10, -9), Vidaček/Znika (Požega/Starr) - Mustapić/Vidan (Požega/Starr) 2:3 (7, -3, 11, -4, -8); finale: Lozušić/Ban (Vodovod/GSTK Zagreb) - Mustapić/Vidan (Požega/Starr) 3:0 (8, 6, 5).

Stolnotenisačice

Pojedinačno, polufinale: Arapović (Mladost) - Cakol (Varaždin) 4:1 (-9, 5,,5, 10, 7), Vukelić M. (TIS) - Tubikanec (Sveta Nedjelja) 3:4 (-8, 12, 8, -9, 8, -7, -7); finale: Arapović (Mladost) - Tubikanec (Sveta Nedjelja) 4:3 (9, -4, -5, -6, 7, 7, 2)

Parovi, polufinale: Tubikanec/Rebić (Sveta Nedjelja/STK Zagreb) - Vrdoljak/Markati (Cibalia/Hodošan) 3:1 (8, 10, -9, 5), Rioža/Smailji (Vrsar) - Pavlović/Vukelić (STK Zagreb/TIS) 2:3 (6, -7, -7, 5, -5); finale: Tubikanec/Rebić (Sveta Nedjelja/STK Zagreb) - Pavlović/Vukelić (STK Zagreb/TIS) 0:3 (-13, -9, -9)

Mješoviti parovi, polufinale: Petek/Pavlović (STK Zagreb) - Benko/Ćosić (GSTK Zagreb/Ćosić (GSTK Zagreb/Mladost) 3:2 (5, -7, 10, -7, 11), Ban/Arapović (GSTK Zagreb/Mladost) - Hencl/Rebić (GSTK Zagreb/STK Zagreb) 3:1 (-8, 13, 6, 4); finale: Petek/Pavlović (STK Zagreb) - Ban/Arapović (GSTK Zagreb/Mladost) 0:3 (-5, -9, -6)

image

Stolni tenis
Prvenstvo Hrvatske, Vrsar, 2024, mješoviti parovi

Hsts

image

Stolni tenis
Prvenstvo Hrvatske, Vrsar, 2024, žene parovi

Hsts

image

Stolni tenis
Prvenstvo Hrvatske, Vrsar, 2024, muški parovi

Hsts

Linker
24. ožujak 2024 20:43