MATIJA DJANJESIC Cropix
ODLIČJE U POLJSKOJ

Nova europska bronca za Hrvaticu: Sjajna Hana Arapović nastavlja niz medalja na velikim natjecanjima

Bila je i blizu odličja u pojedinačnom dijelu i mješovitim parovima, ali zaustavljena je u 1/4 finala
Piše: HINAObjavljeno: 23. srpanj 2023. 18:19

Hana Arapović, 19-godišnja hrvatska stolnotenisačica, osvojila je u konkurenciji parova brončanu medalju na omladinskom Europskom prvenstvu u poljskim Gliwicama.

Hrvatska juniorka i Rumunjka Elena Zaharia su u polufinalu Europskog prvenstva poražene s 0-3 od njemačko-rumunjske kombinacije Griesel i Mei Rosa čime su turnir zaključile na trećem mjestu. Hana Arapović time je nastavila niz osvajanja medalja na velikim natjecanjima.

Prvu medalju osvojila je 2018. godine na Europskom prvenstvu u rumunjskoj Cluj-Napoci i to u kadetskoj konkurenciji. Hana je u kombinaciji s Čehinjom Lindom Zaderovom osvojila broncu.

Nastavak niza uslijedio je 2021., samo ovog puta u juniorskoj konkurenciji. Hana je osvojila broncu u miksu s Ivorom Banom i broncu u paru s Čehinjom Zaderovom. U istoj godini naša juniorka je bila druga na Top 10 Europe. U 2022. Arapović je na EP-u u Beogradu sa Zaderovom postala europska prvakinja, a tome je dodala i broncu u miksu s Ivorom Banom. Iste godine Hana je bila prva na Top 10 Europe u Toursu, a godinu kasnije hrvatska stolnotenisačica je u Sarajevu postala europska prvakinja do 21 godine.

Što se tiče EP-a u Gliwicama Hana Arapović je bila blizu medalja u pojedinačnom dijelu i mješovitim parovima, ali u oba slučaja je zaustavljena u četvrtfinalu.

Linker
11. prosinac 2023 07:48