Hana Arapović

 BORIS KOVACEV/CROPIX
POTPUNA DOMINACIJA

Nova vladarica hrvatskog stolnog tenisa: Hana Arapović postala trostruka prvakinja države!

Prvi put u životu naslov prvaka kod muških osvojio je Pucar i to nakon što je okrenuo 0:3 u finalu
Piše: Dean BauerObjavljeno: 10. svibanj 2022. 18:35

Najbolji Hrvati s malim reketom u ruci su Tomislav Pucar i Hana Arapović. Njih dvoje su se naime okitili zlatom, u Haninom slučaju zlatima, na pojedinačnom seniorskom prvenstvu države.

Mlada, još tek 17-godišnja Hana Arapović je Međimurje, odnosno Sveti Martin na Muri gdje se odigravalo prvenstvo Hrvatske, napustila s čak tri zlatne kolajne ili naslovima prvaka u jednako toliko kategorija. Nominalno još uvijek juniorka, Hana Arapović je naime postala prvakinjom Hrvatske u pojedinačnoj konkurenciji, kao i onoj u paru, odnosno "miksu" ili mješovitom paru.

Jednostavno, nezadrživa. U četvrtfinalu je pomela Leu Rakovac (4-0), da bi u finalu svladala i puno iskusniju Mateju Jeger (4-1), braniteljicu naslova iz 2021.

- Nisam se nadala trostrukom naslovu, pogotovo ne u pojedinačnoj konkurenciji - nakon prvenstva će nova vladarica naših stolnoteniskih stolova: - Znala sam da ima puno igračica koje su na istoj razini, tako da mi je ovo sad super osjećaj. Nije baš najbolje krenulo, ali kako je finalni meč odmicao igrala sam sve bolje i bolje. Puno je tu i taktika odradila tako da je ispalo dobro na kraju.

Prijelomni trenutak finala bio je vrlo vjerojatno time-out njezinog oca i trenera Darka Arapovića u drugom setu. Mateja Jeger je vodila 1:0 i dobila poen za 9:9 u drugom setu. Hana je djelovala nesigurno, a u nastavku dobila sljedeća dva poena za izjednačenje da bi joj potom sve polazilo za rukom: - Istina, taj time-out mi je pomogao, kasnije će Hana.

Kod seniora, mali trenutak za povijest. Prvi put od 2010. da prvak nije ni Andrej Gaćina, niti Frane Tomislav Kojić. Njih dvojica su naime u tom razdoblju uzeli sve naslove, pri čemu je Andrej puno uvjerljiviji s 10 zlata, odnosno naslova prvaka Hrvatske. Što se sada dogodilo?

Pa... prije svega, Gaćina i Kojić nisu došli u Sveti Martin na Muri, tako da... Otvorilo se Pucku, što opet nikako ne znači da Tomislav Pucar nema silnu kvalitetu, a još manje je jamstvo da Pucar ne bi ostvario isto i s Gaćinom i Kojićem u ždrijebu. Pucar je sada, u svojem ukupno šestom finalu, napokon došao i do prvog naslova Hrvatske. No, ne znači da je bilo lagano i jednostavno.

U napetom i dramatičnom finalu pobijedio je Filipa Zeljka (GSTK Zagreb) 4:3 nakon veličanstvenog preokreta budući da je Zeljko vodio 3:0, bio na samo set do trona.

- Napokon sam, nakon puno šansi uspio. Imao sam već par puta s Gaćinom dosta "guste" mečeve, čak i meč lopte. Nikad nisam bio prvak Hrvatske, tako da je odličan osjećaj, istaknuo je Pucar i osvrnuo se na to što nije nastupio njegov najčešći suparnik u finalima prijašnjih godina: - Napokon sam iskoristio šansu što ga nema ove godine ha, ha.

image

Tomislav Pucar

VLADO KOS/CROPIX

Pojasnio je Tomislav Pucar i uzbudljivo i dramatično finale protiv Filipa Zeljka: - Treniramo dosta često zajedno. Bilo je 3:0 za njega, treći set je bio dosta bitan. Kad sam izgubio taj set on je otišao na 3:0. Ipak, vjerovao sam da mogu pobijediti. Rekao sam sam sebi da ću svaki poen igrati maksimalno, pa ćemo vidjeti.

Koju je riječ za pribilježiti zaslužio i poraženi Filip Zeljko: - Bolje sam otvorio, dobio prva dva seta, a onda je treći bio jako "gust", ali pobijedio sam i taj 19:17. Međutim, nakon toga on je malo promijenio servu i počeo bolje igrati. Imao sam još prilike u šestom setu, ali nisam iskoristio i čestitam mu na pobjedi.

Ivor Ban je također poput Hane Arapović osvojio tri medalje, ali razlike su ipak u "boji" kolajni. Bronca u pojedinačnom i zlatne medalje u parovima i mješovitim parovima.

U muškim parovima naslov su obranili Filip Zeljko i Ivor Ban. Kod djevojaka u igri parova Hana Arapović i Dora Ćosić (Mladost) su svladale u finalu 3:1 Klaru Cakol i Dorinu Srebrnjak (Dr. Časl). Novi-stari prvaci u mješovitim parovima su Ivor Ban i Hana Arapović (GSTK Zagreb/Mladost) nakon što su u finalu s 3:0 pobijedili Bornu Peteka i Andreu Pavlović (STK Zagreb).

Linker
20. travanj 2024 10:09