Borna Petek (Zagreb)

 WTT
STOLNI TENIS

Od petka do nedjelje u Zagrebu se igra Europe Trophy, četiri hrvatska kluba traže prolaz na Grand Final

Zagreb i varaždinski Starr igrat će u Stolnoteniskom centru na Velesajmu, a zagrebački dr. Časl i dugoreški Aquaestil u dvorani u Dedićima
Piše: Siniša BožićObjavljeno: 07. prosinac 2023. 17:11

Od petka do nedjelje čak četiri hrvatska kluba natjecat će se u Europe Trophy natjecanju, trećem po snazi europskom natjecanju. U muškoj konkurenciji to su Zagreb i Starr, a kod žena dr. Časl i Aquaestil.

Sistem natjecanja je takav da su turniri podijeljeni regionalno, kod muških domaćin regije 3 je Zagreb, a susreti će igraju u Stolnoteniskom centru na Velesajmu. U skupini A smješten je Zagreb, a suparnici su mu Vydrany (Slovačka), Vyhne (Slovačka) i Priping (Kosovo). U skupini B varaždinskom Starru suparnici će biti Geolog Rožnava (Slovačka), Kuchl (Austrija), Aladža (BiH) i Kap Off (Turska). Iz svake skupine po dvije najbolje ekipe proći će na Grand Final gdje će igrati najboljih 12 ekipa iz regionalnih skupina.

- Po prvi put smo u europskom natjecanju, a nakon desetak godina u Zagrebu će se igrati međunarodno klupsko natjecanje u muškoj konkurenciji. Nadamo se plasmanu na završni turnir, a sve to radimo kako bi skupili što više bodova za jača europska natjecanja u nadolazećim godinama - istaknuo je Tvrtko Matić, sportski direktor kluba te se osvrnuo na konkurenciju.

- Vydrany je prije otprilike dva tjedna igrao Srednjoeuropsku ligu, a naš Petek je tada igrao protiv njih kao posuđeni igrač za Starr. Slovaci su nastupili s dva od tri najbolja igrača, a Borna je ostvario sve pobjede. Druga slovačka bi trebala biti dosta jača, za njih nastupa Lotfijanabadi, koji je lani igrao za Požegu i imao odličan skor u našoj Superligi. Kosovski predstavnik je nepoznanica, ali po nekim saznanjima bi trebali biti najslabiji suparnik u skupini. Nama je cilj da klub igra što više jakih mečeva, pogotovo Borna Petek, koji u Superligi ima velik broj pobjeda i ne bi bilo loše da se igra sa što snažnijim ekipama.

Kod djevojaka domaćin regije 4 je zagrebački dr. Časl, a susreti će se igrati u Dedićima 102. U skupini A smješten je dugoreški Aquaestil, a tu su još Muravera B (Italija) i Sassari (Italija). U skupini B dr. Časl će igrati protiv Sebastianensea (Portugal), Norbella B (Italija) i Quattro Morija B (Italija). Iz svake skupine Grand Final izborit će pobjednici skupina, dok će drugoplasirani igrati međusobno za još jedno preostalo mjesto.

- Prvi cilj je biti prvi u skupini, to je sasvim jasno. Po mojim nekim predviđanjima trebali bi proći Aquaestil i mi, a treće bi mogle biti Portugalke. Što se tiče završnice tu je sve otvoreno. Nikad ne znaš hoćeš li biti kompletan, kakve će obaveze imati naše azijske igračice, pogotovo jer se još ne zna kad će biti Grand Final - istaknuo je predsjednik zagrebačkog kluba, Martin Tino Časl.

Raspored hrvatskih susreta

Stolnotenisači
Skupina A
8.12. Zagreb (HRV)- KPP Priping (KOS) 17:00
9. 12. Zagreb (HRV) - Vyhne (SVK) 17:00
10. 12. Vydrany (SVK) - Zagreb (HRV) 11:00

Skupina B
8.12. Starr (HRV) - Alazdža (BiH) 11:00
8.12. Starr (HRV) - KAP - OFF (TUR) 17:00
9.12. Starr (HRV) - Raiffeisen Kuchl (AUT) 11:00
10.12. Geolog Rožnava (SVK) - Starr (HRV) 11:00

Stolnotenisačice
Skupina A
9.12. Aquaestil (HRV) - Muravera B (ITA) 16:00
10.12. Aquaestil (HRV) - Sassari (ITA) 11:00

Skupina B
9.12. Dr. Časl (HRV) - Uniao Sebastianese (POR) 11:00
9.12. Dr. Časl (HRV) - Norbello B (ITA) 16:00
10.12. Dr. Časl (HRV) - ASD Quattro Mori B (ITA) 11:00

Linker
27. travanj 2024 12:32