Odličan start Hrvata na otvaranju SP-a - (slijeva) fizioterapeut Mislav Mlakar, Andrej Gaćina, Filip Zeljko, Tomislav Pucar, izbornik Neven Karković i Frane Kojić

 HSTS
STOLNI TENIS

Odličan start Hrvata na Svjetskom prvenstvu, sada slijedi važan meč s Belgijom

Protiv Mađara Pucar je dobio dvije partije, Gaćina jednu, a sljedeći susret s Belgijancima se igra u nedjelju u 9 sati po hrvatskom vremenu
Piše: Siniša BožićObjavljeno: 17. veljača 2024. 13:06

Hrvatski stolnotenisači otvorili su Svjetsko prvenstvo u Južnoj Koreji pobjedom nad Mađarskom (3:1).

Odličan start za naše dečke jer je Mađarska jedna od reprezentacija s kojom ćemo se boriti za plasman u daljnju fazu natjecanja. Naime, za prolazak skupine potrebno je biti među prve tri reprezentacije. Prvoplasirana reprezentacija direktno će izboriti osminu finala, a za očekivati je da će to biti Kina. Tako da će Hrvatska boriti za preostala dva mjesta, kao i Mađarska, Belgija i Kuba. Inače, u ostalim mečevima Kina je pobijedila Belgiju i Kubu s 3:0, dok je Mađarska bila bolja od Kube s 3:0.

Mađari s nama nisu koristili najbolje rangiranog igrača Majorosa, koji očigledno još ima problema nakon ozljede, a priliku su dali mladom talentiranom Andrasu. Na otvaranju Szudi je lako osvojio prvi set, ali Pucar je vrlo brzo vratio stvari na svoje mjesto te nas doveo u vodstvo. U istom ritmu nastavio je i Gaćina, koji je s 3:1 nadigrao 21-godišnjeg Andrasa. Mađari su smanjili nakon što je Lakatos s 3:1 svladao Zeljka, ali ukupnu pobjedu je potvrdio Pucar, koji je s 3:1 nadigrao Andrasa.

Sljedeći meč igramo u nedjelju u 9 sati po hrvatskom vremenu, a suparnik nam je Belgija.

- Izuzetno važno je krenuti pobjedom što smo i uspjeli. Njima nije igrao Majoros, koji im je službeno prvi reket, ali Andras je u velikoj mjeri nadomjestio njegov izostanak. Radeći taktiku za susret rekao sam dečkima da mi se čini da će Andras vrlo brzo postati njihov prvi igrač, ako to već nije. Tako da nije bilo jednostavno igrati protiv njega. Tomo je brzo stavio pod kontrolu meč sa Szudijem, unatoč gubitku prvog seta. Andrej je na iskusan način anulirao ambiciju Andrasa, našao je u pravom trenutku odgovarajući servis i taktički dio u prijemu te dobivao poene koji su bili bitni za prevagu. Nažalost, Zeljko se nije baš snašao u prvom meču. Treba uzeti u obzir da su to sve drugačiji uvjeti od onih u trening dvorani, od onog na čemu inače igramo, ovaj stol jako hvata. Nije odigrao najbolje, ali ne brinem za njega. To je meč koji je uvod u daljnje prvenstvo i srećom nije imao nikakvog većeg značaja po nas. Tomo je s mladim Andrasom vrlo brzo našao momente u igri koji rade prevagu. Ipak je čvršći i jači igrač od njega, a to je i pokazao - kazao je izbornik Neven Karković.

Slijedi Belgija.

- Oni su stari znanci s prošlog SP-a. Oba sastava su identična kao i prošli put kada smo igrali. Na prvu to je meč 50-50, razlika je utoliko što je mladi Rassenfosse napredovao od tada što nam može otežati situaciju. Nadam se da će dečki još bolje osjetiti lopticu i dvoranu i ako to bude bilo tako ja sam vrlo optimističan uoči susreta - zaključio je Karković.

HRVATSKA - MAĐARSKA 3:1

Pucar - Szudi 3:1 (-4, 8, 8, 7)

Gaćina - Andras 3:1 (9, -4, 6, 9)

Zeljko - Lakatos 1:3 (-9, 4, -6, -8)

Pucar - Andras 3:1 (9, 7, -6, 6)

Poredak: Kina 2-0, Hrvatska 1-0, Mađarska 1-1, Belgija 0-1, Kuba 0-2

Linker
25. travanj 2024 21:53