Andrej Gaćina

 DAMIR SENČAR/HOO
NIJE IŠLO

Ozlijeđeni Hrvat nije uspio izvesti novo čudo: Kad je vidio kako mu je, suparnik je skakutao poput vjeverice

Uz rupturu koju je zadobio u četvrtfinalu ipak nije mogao pružiti bolji otpor Francuzu
Piše: Siniša BožićObjavljeno: 27. lipanj 2023. 14:31

Hrvatski stolnotenisač Andrej Gaćina nije uspio izboriti finale Europskih igara, u polufinalu je bolji bio Francuz Felix Lebrun s 4:0 (9, 4, 3, 11). Bio je to praktički jednosmjeran meč s obzirom na to da je Zadranin u ovom meču nastupio ozlijeđen. Dan ranije, u meču s Habesohnom, Gaćina je osjetio bol u nozi. Tada je stisnuo zube i prošao među najbolja četiri, ali realno, nije izgledalo dobro.

- Bio sam godinu i pol ili dvije bez rupture i, eto, opet se dogodilo. Doduše, nadam se da nije, nemam još nalaze, ali po osjećaju, mislim da je to u pitanju. U prvom sam trenutku razmišljao o predaji meča, ali onda sam rekao da idem probati do kraja jer ipak su ovo Europske igre - govorio je nakon četvrtfinalnog meča Gaćina.

Na kraju je ispalo da je bio u pravu, ispostavilo se da je ruptura. No, svejedno je stisnuo zube i probao izboriti finale. Prvi set je postajala mala neizvjesnost, Lebrun je slavio s 11:9, a nakon toga Francuz je preuzeo konce igre. U četvrtom setu je opet bilo gusto, ali u ovom meču je bilo teško očekivati nešto više od našeg stolnotenisača. Gaćina definitivno nije mogao parirati s praktički jednom nogom, toga je bio svjestan i suparnik koji je skakutao po areni poput vjeverice i s nevjerojatnim arsenalom u ruci. Mogao je naš predstavnik odustati kada je vidio da neće moći, ali svejedno je odigrao susret do kraja.

No, sigurno je da Gaćina neće igrati meč za treće mjesto. Nema smisla igrati takav susret, a riskira puno veću ozljedu. Suparnik bi mu bio stari brat Lebrun, Alexis, koji je u polufinalu s 4:2 poražen od Portugalca Marcosa Freitasa. Šteta, velika šteta jer je Gaćina u 38. godini napravio odličan rezultat, a ozljeda ga je odvojila da i honorira te dobre igre. Šteta i što nećemo moći računati na našeg najiskusnijeg igrača u ekipnoj konkurenciji.

Linker
02. svibanj 2024 21:04