VLADO KOS/CROPIX Cropix
STOLNI TENIS

Pucar i Arapović novi-stari prvaci Hrvatske: ‘Naporna četiri dana, ali imam razloga slaviti‘

Državno prvenstvo koje se igralo u Vrsaru završilo je s ponekim iznenađenjem u posljednjem danu
Piše: Siniša BožićObjavljeno: 26. ožujak 2023. 22:09

Tomislav Pucar (GSTK Zagreb) i Hana Arapović (Mladost) novi-stari prvaci su Hrvatske u stolnom tenisu. Na završnici u Vrsaru oboje su obranile lanjske naslove iz pojedinačne konkurencije.

Dominantan nastup Pucara na cijelom turniru, a u finalu je s 4:3 bio bolji od reprezentativnog suigrača Filipa Zeljka (GSTK Zagreb). Repriza lanjskog finala, samo što je tada Zeljko vodio 3:0.

- Rezultatski je isto kao lani, ali ovaj put nisam lovio takav zaostatak. Bio je dobar meč, težak, ali vjerujem da je gledateljima bilo zanimljivo.

Andrej Gaćina je rekorder s 10 titula, hoće li Pucar u lov na reprezentativnog kolegu?

- Koliko ih ima? 10? Uf, igrat ću državno sljedećih godina pa ćemo vidjeti kako će ići ha, ha.

Filip Zeljko je i ovaj put imao prednost, vodio je 3:2 u setovima, ali nedovoljno za naslov.

image

Tomislav Pucar

MARKO FERLIN Cropix

- Nas dvojica se dobro znamo. Igramo skupa još otkako smo bili klinci. Bilo je mnogo više izmjena nego inače, a ti neki detalji su otišli na njegovu stranu. Par smo odigrali ispod naše razine - kazao je Zeljko.

Bez očekivanja

Hana Arapović (Mladost) obranila je titulu prvakinje. Doduše, u Vrsaru je uzela dva naslova s obzirom da je u petak osvojila i mlađe seniorsko prvenstvo Hrvatske. Dojmljiv nastup, do finala je ispustila set, a za kraj je s 4:2 bila bolja od Ivane Tubikanec (STK Zagreb).

- Bila su ovo jako naporna četiri dana, ali sada je ipak sve ljepše. Imam razloga za slaviti. Ovaj posljednji meč mi je bio težak, ali težak je bio i onaj s Rakovac, iako rezultat to možda ne govori. U parovima smo Lea i ja bile dobre, možda treba još malo vježbati, ali Ivana i Mateja su igrale jako dobro. U miksu smo možda mogli malo bolje, ali nema veze. Imam zlato i dva druga mjesta. Sve to vrijedi - kazala je Hana Arapović.

- Prije prvenstva nisam imala nikakva očekivanja te je ovo vrhunski rezultat za mene. Ne treniram kao prije, dok Hana trenira vjerojatno 2-3 puta dnevno. Pobijedila sam Petek, moju partnericu iz para i najbolju prijateljicu, nakon toga i Jeger. Šteta za meč s Hanom, dok je došlo do igre nisam imala šanse, pokušavala sam izvući sve što mogu. Bez treninga je teško sve pogoditi, ali ja sam prezadovoljna - dodala je Tubikanec.

image

Hana Arapović

DAMIR KRAJAC/CROPIX Cropix

Kod muških parova bilo je više iznenađujućih ishoda. Tako su prvaci postali još uvijek juniori Borna Petek i Luka Zlatkov (STK Zagreb). Prvo iznenađenje režirali su Ronald Ređep i Josip Mustapić (Starr/GSTK Zagreb) i to u polufinalu s 3:2 izbacili branitelje naslova, Filipa Zeljka i Ivora Bana (GSTK Zagreb). U finalu su čak vodili 2:0, ali potom se ta prednost istopila te su Petek i Zlatkov stigli do prve seniorske titule! Zanimljivo, Petek i Zlatkov nisu osvojili naslov prvaka u mlađeseniorskoj konkurenciji, poraženi su u petak u finalu, ali su sve nadoknadili u konkurenciji gdje je to bilo sve mnogo teže.

Ređep i Rakovac

- Nisam očekivao ovakav rezultat, pogotovo poslije finala na državnom do 21 godine kada smo igrali relativno loše u finalu. Osobno sam jako zadovoljan turnirom, uz ovo zlato osvojio sam i broncu u singlu - kazao je Petek na što se nadodao Zlatkov:

- Ovo nam je bio najteži meč, trebalo se mnogo koncentrirati na suparničke rotacije, a Ređep igra specifičan stolni tenis. Super rezultat, u singlu je moglo bolje jer sam izgubio prvi meč u knockout fazi.

U ženskim parovima Hana Arapović (Mladost) nije uspjela obraniti lanjsku krunu, s tim da je ovog puta igrala s novom partnericom, Leom Rakovac. Imale su Arapović i Rakovac vodstvo od 2:1, ali na kraju trofej su odnijele Mateja Jeger i Ivana Malobabić (STK Zagreb/Varaždin).

Ronald Ređep i Lea Rakovac (Starr/ino) su novi prvaci u mješovitim parovima nakon što su u finalu s 3:1 pobijedili branitelje naslova, Ivora Bana i Hanu Arapović (GSTK Zagreb)/Mladost). Ređepu će Vrsar ostati sigurno u lijepom sjećanju s obzirom na to da je osvojio dvije medalje, a bio je blizu i četvrtfinala u pojedinačnom.

Linker
25. travanj 2024 08:26