Hana Arapović

 MATIJA DJANJESIC Cropix
STOLNI TENIS

Pucar u lovu na drugi naslov, Arapović brani tri titule

Od četvrtka do nedjelje u Vrsaru se igra prvenstvo Hrvatske
Piše: Siniša BožićObjavljeno: 23. ožujak 2023. 13:36

Od četvrtka do nedjelje Vrsar će biti mjesto okupljanja najboljih hrvatskih stolnotenisača i stolnotenisačica.

U četvrtak i petak do podne je na rasporedu državno prvenstvo mlađih seniora (U21), a od petka popodne do nedjelje se igra prvenstvo Hrvatske za seniore, a sve u organizaciji STK Vrsar i Hrvatskog stolnoteniskog saveza. Kod seniora u pojedinačnoj konkurenciji naslov prvaka brane Tomislav Pucar (GSTK Zagreb) i Hana Arapović (Mladost).

Lani je Pucar u finalu gubio 0:3 od Filipa Zeljka (GSTK Zagreb), ali na kraju je stigao do svoje prve titule seniorskog prvaka. Nekoliko puta je bio u finalima, ali tek je lani u Svetom Martinu uspio osvojiti toliko željeni pehar prvaka. Sada se prvenstvo igra u njegovoj Istri. Lani nije nastupio rekorder Andrej Gaćina, koji u svojem vlasništvu ima deset titula, a neće ga biti ni ove godine, kao ni Frane Kojića. Stoga su prvi favoriti za naslov Pucar i Zeljko.

Naravno, ima tu još potencijalno opasnih igrača, pogotovo mladih poput Ivora Bana (GSTK Zagreb) i Borne Peteka (STK Zagreb). Dosta mlađih igrača će tražiti svoju priliku, ali tek treba vidjeti koliko mogu ugroziti iskusnije igrače. Naprimjer, Lovro Zovko (GSTK Zagreb) ima jako dobru superligašku sezonu iza sebe, kao i Luka Zlatkov (STK Zagreb). Iz te skupine mladih najviše strši Ban, ne mislimo samo na visinu, već to što je na posljednja dva državna igrao polufinala. Tu je i cijela niska igrača koji iza sebe već imaju odigranih prvenstava te će sigurno vrebati svoju priliku za naći se na podiju. Igrači poput Mihe Simovića (Libertas Marinkolor), Dubrovčanina koji je zadnja dva prvenstva brončani, Ronalda Ređepa (Starr) i Vedrana Bakača (Split), dvojca koja su uvijek blizu završnice. Tu je i Filip Čipin (Libertas Marinkolor), ove sezone je trenutno drugi po učinku u Superligi sa 17 pobjeda i dva poraza, pa Aleks Krstevski (Pula), Josip Mustapić (GSTK Zagreb), Frane Runjić. No, možda će se u Vrsaru ponuditi i poneko iznenađenje izvan tog kruga...

Kod djevojaka lani je sve proteklo u dominaciji Hane Arapović (Mladost). Osvojila je sva tri naslova (pojedinačno, par i miks) i u Vrsar stiže kao prva favoritkinja. I s najvećom metom na leđima. Poznato je da teže braniti naslov tako da mladoj 18-godišnjoj Zagrepčanki neće biti nimalo lagan zadatak ponoviti iste uspjehe. Konkurencija će joj biti reprezentativne suigračice, kao i cijeli niz igračica koje su donedavno bile dio reprezentativnog kruga i iza sebe imaju godine iskustva i titula.

Ivana Malobabić (Varaždin) je najbolje rangirana naša igračica na svjetskoj rang listi, zna kako se osvajaju naslovi te je sigurno u užem krugu pretendentica za završnicu. Kao i Mateja Jeger (STK Zagreb) koja je posljednjih godina igrala dva finala, ali tek traži svoj prvi naslov prvakinje. Lea Rakovac sve bolje igra u Bundesligi te je svakako pretendentica za titulu. Tu je cijeli niz igračica koje iza sebe imaju naslove prvakinja, poput Petre Petek (Varaždin), Ivane Tubikanec (STK Zagreb), jedne od vodećih po učinku u Superligi, te Andree Pavlović (STK Zagreb). Neke itekako imaju iskustvo igranja završnica poput Ide Jazbec (TIS), Dorine Srebrnjak (dr. Časl), Marte Vukelić (TIS) i domaće uzdanice Martine Riože (Vrsar). Na kraju, tu je cijeli niz mladih igračica, a među njima najviše iskaču mlade reprezentativke Dora Ćosić (Mladost) i Bruna Borovec (Mladost), koje tek traže svoje mjesto pod suncem.

LANJSKI OSVAJAČI
Stolnotenisači

Pojedinačno: Tomislav Pucar (GSTK Zagreb)

Parovi: Ivor Ban/Filip Zeljko (GSTK Zagreb)

Stolnotenisačice

Pojedinačno: Hana Arapović (Mladost)

Parovi: Hana Arapović/Dora Ćosić (Mladost)

Mješoviti parovi: Ivor Ban/Hana Arapović (GSTK Zagreb/Mladost)

Linker
25. travanj 2024 18:13