Puljani slave - Aleks Krstevski, Dorian Kuzmić, trener Bogdan Đekić i Luka Martinek

 HSTS
STOLNI TENIS

Pula kreirala veliko iznenađenje! Pobjedom nad aktualnim prvakom izborili su Final Four Hrvatskog kupa

Susret je trajao gotovo četiri sata, a Pula je slavila s 3:2 nad Libertasom
Piše: Siniša BožićObjavljeno: 20. travanj 2023. 11:10

Pula je kreirala veliko iznenađenje u četvrtfinalu Hrvatskog kupa.

Pred punim tribinama stolnotenisači iz Pule s 3:2 pobijedili favorizirani Libertas Marinkolor te izborili Final Four. Koliko je bio neizvjestan meč govori i podatak da su četiri od pet mečeva završila u petom setu, a susret je trajao gotovo četiri sata.

Momčad Bogdana Đekića potpisala je jedno od većih iznenađenja ove sezone s obzirom na to da su Dubrovčani aktualni prvaci Hrvatske te prvoplasirana momčad Superlige koja je na korak do obrane titule prvaka. Libertas je ove sezone upisao tek jedan poraz, a u ligi su Puljane pobijedili uz tek jedan izgubljeni set. U domaćem sastavu sva tri igrača, Martinek, Kuzmić i Krstevski, su ostvarila po pobjedu, dok je za goste dvije pobjede donio Čipin.

Lijep mjesec za Puljane. Nedavno osvojili čak 11 medalja na prvenstvu Hrvatske za mlađe juniore i najmlađe kadete, a sada su i seniori zablistali te izborili završnicu Kupa. S druge strane Dubrovčani po prvi put neće igrati u finalu Kupa, kojeg su osvajali tri puta, a ovo je šesta sezona tog natjecanja.

Inače, Libertas Marinkolor i Pula će se sastati ponovno za dva dana, ovog puta u sklopu Superlige.

Final Four su izborila i dva Zagreba. GSTK Zagreb je s 3:0 nadigrao Zabok, a branitelj titule STK Zagreb je s 3:0 svladao Vodovod. Još trebaju igrati Marathon i Starr.

PULA - LIBERTAS MARINKOLOR 3:2

Martinek - Simović 3:2 (-11,3,8,-7,5)

Krstevski - Čipin 2:3 (6,-4,-5,9,-6)

Kuzmić - Japec 3:2 (-10,8,-7,7,9)

Martinek - Čipin 1:3 (-9,-6,12,-10)

Krstevski - Simović 3:2 (4,-8,6,-8,8)

Linker
22. travanj 2024 13:22