Tomislav Pucar

 SZILVI HOFFER Szilvi Hoffer
REMI NA STARTU

Rezultat koji je odjeknuo: Hrvat ispisao povijest i na početku Svjetskog kupa iznenadio osmog igrača svijeta

Turnir u Macau će ostati upamćen jer po prvi put u povijesti međunarodnog stolnoteniskog natjecanja pod ITTF-om moguć ishod je i - remi
Piše: Siniša BožićObjavljeno: 15. travanj 2024. 17:12

Odlična vijest stiže iz Macaa gdje Tomislav Pucar (48. na svijetu) i Andrej Gaćina (63.) nastupaju na Svjetskom kupu.

Riječ je o turniru najboljih 48 stolnotenisača svijeta koji su podijeljeni u 16 skupina po tri igrača. Samo pobjednik skupine ide dalje, a i sustav natjecanja je nešto drukčiji. Naime, po prvi put u povijesti međunarodnog stolnoteniskog natjecanja pod ITTF-om moguć ishod je - remi. Što se na kraju dogodilo i našem Tomislavu Pucaru i to u susretu s Kinezom Lin Gaoyuanom, koji je osmi igrač svijeta! Kinez je dobio prva dva seta, ali sljedeća dva seta pripala su našem stolnotenisaču te je na kraju susret završio 2:2 (-10, -7, 11, -8). Mogao je Pucar i bolje proći, i ova dva seta koja je izgubio s ljevorukim 29-godišnjim Kinezom je imao igru, u prvom setu je vodio 9:7. U sljedećem susretu Pucar igra s Tajpežaninom Chuang Chih-Yuanom (33.).

Osim što je moguć remi novost je da se mečevi u skupinama igraju na točno četiri seta, bez obzira koji rezultat bio. Taj slučaj imao je Andrej Gaćina, koji je na startu poražen od Japanca Harimota (9.) s 3:1 (5, 7, 10, -8). U trećem setu Gaćina je vodio 10:6, ali Japanac je uspio okrenuti set u svoju korist. Šeta jer je sljedeći set naš stolnotenisač lagano dobio. Sada ga još meč s Dancem Grothom.

Linker
16. travanj 2024 12:38